Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Gewoon Jansen boeken?

Gewoon Jansen boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Gewoon Jansen

Wilt u Gewoon Jansen direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Gewoon Jansen

Na het beëindigen van de Achterhoekse hardrockband Alimentation besluiten topdrummer Harrie en zanger-gitarist Ando Jansen om het muzikaal over een heel andere boeg te gooien. Feest der herkenning en ongein moet het worden. Binnen de kortste tijd is het concept er: Goed foute keiharde piratenpop vertolkt door de muzikale familie Jansen. Diverse bevriende muzikanten worden gevraagd en ook worden drie in boa gehulde zangeressen toegevoegd aan de line-up. Zij luisteren naar de namen Annie, Hannie en Jannie. In augustus 1998 ziet Gewoon Jansen het levenslicht tijdens haar eerste optreden in café “Onder de Toren” te Terborg.

Dankzij de vele positieve reacties worden al gauw nieuwe optredens geboekt. Er worden showelementen toegevoegd en een opvallende promotiecampagne ingezet, waarbij regelmatig ludieke acties worden bedacht, zoals het verloten van een caravan in hartje Doetinchem en het uitpakken van een levende kerststol. De trein begint dan ook al snel op stoom te komen en de optredens vinden in steeds grotere zalen plaats.
 
Tijdens carnaval 2000 brengt Gewoon Jansen haar eerste single uit, getiteld "Drie kleine duiven"  Deze wordt een maand later gevolgd door het album "Toen goed nog fout is". Het album wordt op ludieke wijze gepresenteerd met medewerking van o.a. Arne Jansen, Gorro van Jovink en de voederbietels, Theo de King, en Frank & Mirella. Er is grote belangstelling van diverse regionale en landelijke radio en tv-zenders waaronder Showtime van SBS 6.
 
In 2002 wordt de single “Mooi” / “Schön” opgenomen en wederom met de nodige bombarie gepresenteerd. Zo rijdt er plots een heuse legertank door Silvolde met daarop de band en de Nederlandse Heino-imitator. Ondertussen is Gewoon Jansen al regelmatig van samenstelling verwisseld waarbij o.a. de derde zangeres is verdwenen en de basgitaar is overgegaan van Lemmie naar Bassie. Ook wordt enkele malen de toetsenist verruild voor een nieuwkomer.

Het jaar 2003 brengt grotere shows. Er vinden optredens plaats met bekende Nederlandstalige artiesten. Een hiervan is wijlen Arne Jansen. Hij zal tot aan zijn te vroege overlijden nog zeer regelmatig opdraven. Ter promotie van de toer wordt de single "Ik hou van paarden" uitgebracht. Later in het jaar maakt gitarist Reneetje plaats voor Jaja Jansen.
      
Een jaar later vertrekt mede oprichter Ando naar de Zingende Fresia’s. Tegen de verwachting in leidt dit niet tot het einde van Gewoon Jansen. Integendeel, met de komst van Robert “Pauli” [ex-snoek] is een waardig vervanger gevonden. Hij ontpopt zich als een ras entertainer en samen met de andere bandleden laat hij grote feesttenten in het hele land op hun grondvesten schudden. Het is genieten geblazen van spraakmakende shows. Na anderhalf jaar blijkt echter helaas dat Paulie de band niet met zijn solo carrière kan combineren. Noodgedwongen moet hij Gewoon Jansen dan ook verlaten aan het eind van 2005.
 
Nieuwe frontman wordt Woeste Willem. Als na een tijdje Suzie aantreedt als nieuwe zangeres vormt zij samen met Willem een hecht front duo. De presentatie gaat er steeds professioneler uitzien en Gewoon Jansen blijft grote feesttenten op de kop zetten.
 
In april 2008 is het weer de hoogste tijd voor een single, dit maal luisterend naar de pakkende titel "Hé lekker ding". Ter ondersteuning wordt dit maal een heuse videoclip opgenomen, die regelmatig te zien is op landelijke en regionale TV. Verder treedt de band op tijdens het Megapiratenfestijn. Gewoon Jansen toert door Nederland en België en diverse malen worden artiesten live begeleid. Zo staat Gewoon Jansen o.m. op de bühne met Bonnie St.Claire, Henk Wijngaard, Dennie Christian, Harm Wolters, Jaques Herb en George Baker. Toch blijkt het tijd voor een adempauze. In oktober 2010 komen de muzikanten gezamenlijk tot de conclusie dat mede door alle bandwisselingen de koek een beetje op is. Er wordt in goed overleg besloten op dat moment een punt achter Gewoon Jansen te zetten en een ieder gaat zijn eigen weg.
 
Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en na een paar telefoontjes en gesprekken in maart 2013 blijkt dat vier van de vroegere bandleden de draad toch graag weer willen oppakken. Zo komt het dat de Jansens aangevuld met Remgo op toetsen en trekzak en Bjornson [ex-heibel]als frontman weer volgas aan het repeteren en regelen zijn gegaan.
 
Met vernieuwde outfits en show ondersteund door wederom professioneel geluid en licht gaan de Jansens er weer een dolle boel van maken die zijn weerga niet zal kennen.

Gewoon Jansen boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Gewoon Jansen zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Gewoon Jansen wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Gewoon Jansen. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Gewoon Jansen te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.