Twilight Entertainment

     
George Baker boeken / huren voor een optreden / Twilight Entertainment
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 750 pers.
  • Prijs: € 3.500,- excl. BTW
  • Opmerking: Hit: Una Paloma Blanca, Little Green bag
Volledige prijslijst

George Baker boeken?

George Baker boeken / huren ?

Wilt u George Baker huren voor een optreden?Wij zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent. Alle informatie betreffende de mogelijkheden en de kosten / prijs voor het inhuren van George Baker vindt u op deze pagina.

Wilt u George Baker direct boeken voor een optreden?

Neem dan contact met ons op of bel direct 0497 – 360718

Terug naar het overzicht

Biografie George Baker

De muziek van George Baker spreekt 25 jaar na de legendarische wereldhit 'Una Paloma Blanca' onverminderd tot de verbeelding.

'Little Green Bag' scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino's film Reservoir Dogs. Naar aanleiding van dit succes werd 'Little Green Bag' voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen.

Als klap op de vuurpijl scoorde de Duitse megaster Stefan Raab met zijn Una Paloma Blanca Boys in 1999 een nr.1 hit in alle Duitstalige landen met 'Una Paloma Blanca'.

'Una Paloma Blanca' werd een wereldhit met in bijna ieder land een nummer één notering en een totale verkoop van ± 9 miljoen exemplaren. Daarmee waren de naam van de band en haar zanger/componist/producer voorgoed gevestigd. Zowel 'Una Paloma Blanca' als 'Little Green Bag' zijn tot op de dag van vandaag wereldwijde evergreens. Grote hits als 'Morning Sky', 'Wild Bird' en 'Manana' volgden, tot in 1978 het doek vrij onverwacht viel voor de groep. De band ging uit elkaar, na de verkoop van meer dan 20 miljoen platen en vele duizenden optredens.

George Baker achteraf: "de drukte en de verwachtingen waren te groot voor een gewoon mens". Waar de meeste artiesten op hun lauweren zouden gaan rusten na zoveel succes was de carrière van George echter nog lang niet voorbij: terwijl de overige bandleden emplooi vonden bij andere formaties ging hij solo, met grote hits in binnen- en buitenland, zoals 'Rosita', 'Sing for the day', 'All my love' en 'Magdalena'.

Begin jaren '80 werd het stiller rondom George Baker, mede door zijn verhuizing naar Spanje. Toch bleef hij zeer goede platen maken zoals 'Wild Flower' en 'The Winds of Time'. In 1985 keerde George terug naar Nederland om een nieuwe Selection op te richten. Het was meteen raak: er werd een dikke hit behaald met 'Santa Lucia by night'. Nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat ook de tweede Selection in 1989 uit elkaar ging. George besloot zich vanaf dat moment definitief op zijn solocarrière te richten.

Tegenwoordig is George Baker nog even actief als voorheen. Zo deed hij in 1999 vele radio- en TV-shows, honderden live optredens in Nederland, België en Duitsland en legde hij de hand aan zijn nieuwste album, 'Flashback', met de enerverende single 'Reasons to believe'. Na beluistering van het album wordt duidelijk waarom Baker Nederland's meest succesvolle zanger en componist allertijden is: zo'n groot talent voor het schrijven van instant klassiekers is maar weinigen gegund.

"Keep it simple, play your guitar and sing that song".
George Baker boeken?

George Baker is ook  te boeken met de Band Tilt  

- 1 x 50 minuten George Baker
-  De band Tilt avondvullend


 

George Baker boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over George Baker zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over George Baker wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van George Baker. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over George Baker te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.