Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 1.450,- excl. BTW
  • Opmerking: Hits: De verzonken stad e.v.a
Volledige prijslijst

Frank en Mirella boeken?

Frank en Mirella boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Frank en Mirella

Wilt u Frank en Mirella direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Frank en Mirella

Anno 2013 zijn Frank en Mirella niet meer weg te denken van de Nederlandse podia's. De optredens blijven voor de fans en liefhebbers van het Nederlandse lied ‘Een feest der herkenning’. Voor jong en oud, want de hits blijven zowel landelijk als regionaal, veel gedraaid worden op de radio.

Wie zingt ze niet mee “De verzonken stad”, “Wat ik zou willen”, “Kop of Munt”, “Nou en of love”. Allemaal hits van uw Frank en Mirella.
 
In 1972 was het Frank Mortiers die zijn ‘Frank en Mirella’ oprichtte. Oorspronkelijk zong het koppel alleen Engelstalige liedjes. In dat jaar zijn ze ontdekt door Jack Jersey bij een optreden in de Roosendaalse Schouwburg. Hij bood hen een contract aan en raadde hen aan om Nederlandstalig te gaan zingen. De uitgebrachte eerste single “Met Jou Alleen” werd geen hit maar dit zorgde wel voor landelijke naamsbekendheid. In 1973 kwamen de singles “Cher Ami” en “Verliefd, Verloofd, Getrouwd” uit. Deze nummers werden stevige Top-40 hits en hieruit volgden landelijke optredens; op de bühne, televisie en radio.

In 1976 scoorden Frank en Mirella met “De Deur Staat Altijd Open” wederom een groot succes. In 1977 scoorden zij hun enige Engelstalige hit “Good Times”. 1981 was het absolute hoogtepunt van hun carrière. De single “De Verzonken Stad”, door Frank zelf vanuit het Duits vertaald, behaalde de 4e plaats in de Nederlandse Top40, de 3e plaats in de Nationale Hitparade en uiteraard een 1e plaats in de Nederlandse top-10. De gelijknamige LP werd bijna goud.

In de jaren die volgden, draaide Frank door met zijn Frank en Mirella. Samen met zijn “Mirella’s” werden er vele successen geboekt, waarvan de bekendste “De Vissers Van San Juan”.  Frank en Mirella werkten ook 6 jaar samen met Peter Koelewijn als componist/producer, waaruit onder meer de hit “Mykonos” ontstond in 1992.

Frank en Mirella boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Frank en Mirella zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Frank en Mirella wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Frank en Mirella. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Frank en Mirella te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.