Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Falco Luneau boeken?

Falco Luneau boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Falco Luneau

Wilt u Falco Luneau direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Falco Luneau

Hij groeide op in een Oostenrijks bergdorpje, bereisde de halve wereld en belandde in 2009 op het Friese platteland. Gaf skiles, werkte in de staalbouw en maakte tussendoor veel muziek. De sympathieke singer/songwriter Falco Luneau heeft met zijn kleurrijke geschiedenis inspiratie te over om geweldige liedjes te maken. In 2009 won hij met zijn demo ‘Nobody’ het eerste Demo Duel van Radio 538. Daarna bracht hij nog twee singles ‘I’m Still Pretending’ en ‘No One’s Fool’ uit, mocht hij in het najaar van 2011 op tour met Waylon en Van Dik Hout en werd zijn debuutalbum ‘Years From Now’ in juni 2012 gereleased.

OOSTENRIJKER MET NEDERLANDSE ROOTS
Het prille begin van Falco’s leven leest als een filmscript: zijn Nederlandse moeder kwam op een wintersportvakantie zijn Oostenrijkse vader, een skileraar, tegen. Ze stichtten hun gezin in een klein bergdorpje. Falco groeide op in een muzikale familie. Hij was opgeleid tot drummer, maar ontdekte op zijn veertiende dat hij beter kon zingen.

Als kind hield hij van Alpenrock; Oostenrijkse Alpenmuziek met gejodel en stevige gitaren. Via het jodelen vond hij zijn stem. Uiteindelijk verruilde hij de Alpenrock voor Metallica en Linkin Park. Op zijn vijftiende was het voor Falco logisch dat hij als echte berggeit en fanatieke wintersporter, van die passie zijn beroep zou maken. Hij werd ski- en snowboardleraar. Daar kwam het jodelen en zingen goed van pas als hij ‘s avonds met zijn gasten jamsessies hield in de skihut.

VAN STAALBOUWER NAAR ZINGENDE SKILERAAR
Het kleine dorpje waar Falco was opgegroeid werd hem uiteindelijk te klein. Hij wilde de wereld zien, levenservaring opdoen en zijn inspiratie omzetten in liedjes schrijven. Met een baan als staalbouwer kreeg hij die kans en reisde de halve wereld over. Verenigde Emiraten, Angola, Kongo, Portugal, UK, Ierland, Duitsland, Nederland, Italië, de VS... Na het werk ging hij de straat op met zijn gitaar en zong vaak spontaan met plaatselijke muzikanten, ook al spraken ze niet dezelfde taal. Muziek verbindt en Rocking In A Free World van Neil Young was de universele coverhit. Falco trad op in hotelbars, ging veel naar jazzclubs en maakte van iedere gelegenheid gebruik om te zingen. Door het contact met mensen uit verschillende landen, culturen en muziekstijlen leerde hij veel. 

Een vriend waarmee Falco samenwerkte in het buitenland zei ooit tegen hem: “Vergeet nooit dat je maar zo groot bent als de droom die je durft te leven.” Met deze insteek kwam Falco terug van zijn reizen om meer tijd te nemen voor de muziek en het schrijven van eigen liedjes. Skileraar en zanger bleek de ultieme combinatie. Bij de wintersportgasten werd hij bekend als de zingende skileraar en deed hij veel optredens in de skigebieden en omliggende kroegen. Zo groeide zijn droom van een carrière als muzikant.

WINNAAR RADIO 538 DEMO DUEL
Falco Luneau won in 2009 met zijn demo ‘Nobody’ het eerste Demo Duel van Radio 538. Hiermee werd hij al snel ‘Alarmschijf’  bij Radio 538. Hij kwam terecht in de Top 40 en speelde voor ruim 300.000 toeschouwers op het Museumplein tijdens het Radio 538 Koninginnedagfestival in Amsterdam.

Falco kwam in contact met ex-Kane gitarist, songwriter en producer Tony Cornelissen (Kane, Van Dik Hout, Cascada, Di-rect) van Moreland Music en schreef veel nummers met een internationaal songwriting team. Falco luistert veel naar muziek van vroeger en nu, zoals Fleetwood Mac, Rod Steward, U2, Young and the Giant en Snow Patrol. Inspiratie voor zijn teksten haalt hij veelal uit zijn tijd als wereldreiziger. Engelstalige songs over liefde, leven en politieke invloeden. Hij ontwikkelde een geheel eigen geluid: moderne pop met een rauw randje en een vleugje 70s.

OMARMD DOOR NEDERLANDS BESTE ZANGER WAYLON
In het najaar van 2011 werd zijn single ‘I’m Still Pretending’ uitgebracht  en werden Falco en z’n band omarmd door Nederlands beste zanger Waylon. Tijdens z’n ‘Lucky Night’ clubtour nam hij Falco en band onder zijn hoede als supportact. Samen deden ze alle grote zalen van Nederland aan, zoals Paradiso Amsterdam, 013 Tilburg en de Oosterpoort in Groningen. Ook Neerlands beste Nederrockband Van Dik Hout meldde zich al snel en sprak ook hun interesse uit. Dit resulteerde in een samenwerking bij 3 clubshows, waaronder hun jaarlijkse terugkerend Oudejaarsconcert op 30 december in Paradiso. In april 2012 werd zijn derde single ‘No One’s Fool’ uitgebracht en als snel volgende in juni zijn debuutalbum ‘Years From Now’.

Net als zijn idolen wil Falco op een rauwe en eigenzinnige manier muziek maken. Van kleine kroegen tot grote festivals en concerten. Samen met zijn fantastische live band weet Falco overal altijd iedereen te boeien. De band manoeuvreert tussen dynamische en frisse klanken met telkens een ijzersterke (meerstemmige) melodielijn die je niet meer loslaat. Ze klinken vaak net zo geraffineerd als ingetogen. Onder het motto ‘je bent maar zo groot als de droom die je durft te leven’ wil Falco Nederland en de rest van de wereld veroveren.

Falco Luneau boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Falco Luneau zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Falco Luneau wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Falco Luneau. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Falco Luneau te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.