Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 1 x 30 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: € 1.250,- excl. BTW
Volledige prijslijst

Erna Hemming boeken?

Erna Hemming boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Erna Hemming

Wilt u Erna Hemming direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Erna Hemming

En dan opeens gebeurt het: mijn hemel wat is dit mooi!” Het zijn woorden uit de mond van Jack Spijkerman, die een optreden van Erna Hemming in zijn programma Kopspijkers aankondigt. Het was twee jaar nadat ze de Soundmixshow won.

Zowel voor een (kleiner) besloten feest (denk aan huwelijksceremonie of feestelijk diner) alsmede een bedrijfsfeest of groter evenement is een optreden verzorgd door Erna Hemming een bijzondere muzikale aanvulling op de avond. Er zijn diverse mogelijkheden in de uitvoering van haar optredens. Zowel met orkestband alsmede met (groter) orkest, of met pianist komt Erna’s muziek uitstekend tot zijn recht. Specifieke wensen zijn uiteraard altijd bespreekbaar.

Vanaf 1988 volgde Erna Hemming klassiek zangonderwijs en naast het zingen in popformaties, sloot zij zich vervolgens aan bij een operettekoor waar ze gedurende negen jaar diverse hoofdrollen vertolkte. Daarnaast nam zij deel aan een internationaal korenfestival, deed veel solistisch werk met liederen, oratoria- en opera-aria’s op privégelegenheden en in opdracht.

Haar grote doorbraak voor de start van een professionele zangcarrière kwam in 1999, toen Erna de finale van Henny Huismans’ Soundsmixshow won met een vertolking van het lied ‘Spente le Stelle’ van Emma Shapplin. Daarmee was niet alleen de stap gezet naar internationaal haar stem ten gehore kunnen brengen, maar tevens haar passie geuit voor de bijzondere combinatie van klassieke zang en arrangementen met hedendaagse bewerkingen en moderne opvattingen in beats en sound. In 2001 kwam haar eerste album ‘Avventura’ uit: een prachtig resultaat van een avontuurlijke zoektocht naar bestaande klassieke melodieën, bewerkt volgens een eigentijdse muzikale opvatting. Voor Avventura schreef Erna bovendien acht (Italiaanse) teksten zelf. In eerste instantie was de release voor de Benelux bedoeld, maar ook in Duitsland en Oostenrijk kwam het album uit en in 2009 zelfs in Korea, waar een track van haar album bovendien onder een populaire commercial werd gebruikt. Op diverse compilatie-albums zijn nummers van Erna’s album te horen: Voices, Celtic Dreams, Mystica, Best of Classics etc..

In Nederland, Duitsland en Oostenrijk deed Erna mee in vele grote (muziek)programma’s en shows. In 2010 gaf Erna Hemming vele concerten als solist binnen de formatie CALL in Nederland en maakte haar entree in het Concertgebouw Amsterdam. Op de CD en DVD In Paradisum zijn o.a. haar vertolkingen van Scarborough Fair en Gabriellas Sång (As it is in Heaven) te zien en te horen. Met haar stem mengt ze diverse muzikale stijlen op een bijzondere wijze en daarmee toont ze haar grote liefde voor de combinatie van klassieke en moderne muziek. In 2011 ging Erna met een elektrisch harpiste een (tijdelijke) samenwerking aan en vormde het duo ‘Moiren’. Hier werd nog eens te meer duidelijk hoe veelzijdig Erna’s stemgebruik is en hoe hedendaagse popsongs, voorzien van bijzonder arrangement tevens bij haar op het lijf geschreven lijken. Bovendien is Erna zich behalve in tekstschrijven ook meer gaan toeleggen op eigen composities wat het eigentijdse in haar sound en de mix van pop/klassiek compleet maakt.

Erna Hemming boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Erna Hemming zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Erna Hemming wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Erna Hemming. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Erna Hemming te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.