Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 120 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Erik de Koning boeken?

Erik de Koning boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Erik de Koning

Wilt u Erik de Koning direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Erik de Koning

Erik de Koning, alias Enrico is inmiddels 12 jaar allround dance-producer en bij het grote publiek bekend door “WaterVerve” , een produktie samen met Mark van Dale.
Zijn produktie “Higher and higher” (met DJ Jurgen) bereikte de nummer 5 positie van de Nederlandse top 40 en werd wereldwijd uitgebracht.

Misschien is men nog het meest
onder de indruk van zijn releases onder de naam “Three Drives” (samen met DJ Ton TB). “Greece 2000”, “Sunset on Ibiza”, “Carrera 2” en “Air traffic”, zijn enkele titels die (zeker ook in de UK) uitgroeiden tot ware club-anthems.

Erik de Koning produceerde
door de jaren heen een enorm aantal tracks, maar hoe is het allemaal begonnen ? Samen met Mark van Dale, werkte Erik bij Midtown waar ze de “house-muziek” ontdekten. Ze kochten een eigen studio dat resulteerde al snel in een succesvolle plaat : Obscure FM’s “Michael Jackson is in heaven now”. Er volgden meer “stevige” produkties “Utter utter” en “Fuckface” (als King Dale). Als radio–dj presenteerde Erik (met Mark) ook het befaamde “Turbulentie live” op stads radio Rotterdam.

Erik’s muzikale voorkeur
veranderde en hij creëerde een geheel eigen stijl (club met trance invloeden) die tot op de dag van vandaag herkenbaar is.Halverwege de jaren ’90 stond hij, met zijn producersteam, aan de basis van de clubtrance stroming. Er volgden 2 succesvolle releases op DJ Jean’s label : It records. Dubfoundation’s “Emotions” en “Loosing sleep” van Club Royale.
Andere bekende produkties zijn : Enrico’s “Hardclubber” & “Disclubber”, Partision’s “No may gustah”, “Together” van Department One en “Something goin’ on” met Mark van Dale.

Ook Erik’s remixen scoren goed.
Kay merry go round”- Tales from the crib en “Seed ,scattered” van Rainbox stonden hoog in de Nederlandse danslijsten en werden wereldwijd uitgebracht. Andere bekende remixen zijn :Vengaboys’ Boom, boom, boom en DJ Jurgen ‘s Better off Alone. Als Three Drives(met Ton TB) maakte Erik o.a remixen voor Blank and Jones, Yves de Ruyter, Cor Fijneman, Scott Mac en Jason Nevins.

Erik’s specialiteit als dj
is het “opwarmen” van de dansvloer en uiteraard het neerzetten van een perfecte set met zijn eigen “trancy-achtige” stijl. Hij was 3 jaar resident dj in “A20” Rotterdam, draaide z’n platen in bekende Nederlandse clubs als Den Haag en Escape Amsterdam, maar ook Canada, Italie, Spanje, Finland en de UK.

Zijn nieuwste producties
uitgebracht als “Three Drives” en “DJ Ton TB” krijgen veel ondersteuning van bekende dj’s zoals Oakenfold,Tiesto,Paul van Dyk en Armin van Buuren. De meeste van deze tracks zijn inmiddels getekend door grote labels als Blackhole, Virgin UK en Vandit.

Three Drives’ “Air traffic”
stond wekenlang nummer 1 in alle Nederlandse dancecharts.Later dit jaar volgt de release van Three Drives’ 2e album “Melodies from the universe”.Op dit (dubbel) album staan naast 12 nieuwe tracks, ook remixen van de meest succesvolle releases.

verwacht : “Secretly” een gloednieuwe solo-release op Blackhole uitgebracht als “Erik de Koning”.

Erik de Koning boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Erik de Koning zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Erik de Koning wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Erik de Koning. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Erik de Koning te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.