Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Eric van Tijn boeken?

Eric van Tijn boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Eric van Tijn

Wilt u Eric van Tijn direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Eric van Tijn

Eric van Tijn is geboren op 2 november 1956 en als zoon van een geluidstechnicus groeit hij letterlijk op in zijn vaders studio. Het is dan ook niet vreemd dat Eric van jongs af aan niets anders wil dan platen maken.
Tijdens zijn schoolperiode speelt Eric in verschillende bandjes om vervolgens op het conservatorium compositie, arrangeren en piano te studeren. Gedurende zijn studie produceert Eric al zijn eerste gouden plaat: een (reclame)single met Patricia Paay. In diezelfde periode produceert hij de muziek van de zeer bekende tv-serie ‘De Familie Knots’. Dit levert zijn eerste album op.

De 'Familie Knots' is tevens het begin van de succesvolle samenwerking tussen Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. Tot nu toe heeft het duo meer dan 80 hits in Nederland gescoord. Zo hebben ze vanaf 1985 grote successen behaald met eigen ontdekkingen als MaiTai, Richenel en recentelijk Kus. Hun succes waait snel over naar het buitenland waar Mai Tai en Richenel meerdere hits scoren. Halverwege de jaren negentig breken Eric en Jochem opnieuw internationaal door met de boyband ‘Caught in the Act’. In Duitsland heeft de band zelfs meer dan twee miljoen platen verkocht.

Dit is nog niet alles, want naast de eigen ontdekkingen hebben Fluitsma en Van Tijn voor ontelbare artiesten liedjes geschreven en geproduceerd. Onder andere voor Andre Hazes ,The Scene, Guus Meeuwis, Lois Lane, Rob de Nijs, De Kast, Rene Froger, Montserrat Caballe, Andre van Duin, Willeke Alberti, Englebert Humperdinck, Conny Vandenbos, Mathilde Santing, Henk Westbroek, Kinderen voor Kinderen, The Status Quo, Gerard Joling, De Jazzpolitie, Paul de Leeuw, Jim, Simone Kleinsma, Danny de Munk, The Star Sisters, Lee Towers, The Dolly Dots en vele anderen.
In 1994 doet het duo mee aan het Nationale Songfestival. Ze winnen met het door hen geschreven liedje ‘Vrede’, wat gelijk de doorbraak van Ruth Jacott betekent. Een paar jaar later behaalt Edsilia Rombley de vierde plaats op het Eurovisie Songfestival met 'Hemel en Aarde'. Ook dat lied komt uit de stal van Fluitsma en Van Tijn.

In 1996 scoorden Eric & Jochem een nummer 1 hit met ‘Ademnood’ van Linda, Roos en Jessica. In datzelfde jaar scoorden ze, onder hun eigen naam, nog een nummer 1 hit met '15 miljoen mensen', een nummer dat oorspronkelijk bedoeld is voor een commercial. Met al deze successen krijgt het tweetal in 1998 de prestigieuze Gouden Harp uitgereikt voor hun bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek.
Na ‘Idols I’, ‘Idols II’ en ‘Idols III’ produceerden Fluitsma en Van Tijn de hitsingles en albums van Jamai, Hind, Boris, Raffaela en Floortje.
Voor de camera verkreeg Eric nationale bekendheid als jurylid bij 'Idols I, II en III'.
In 2006 schitterde hij als deelnemer in de Kerst en Oudejaarsavond special van “Dancing with the Stars”. In het najaar van 2007 was Eric wederom als jurylid te zien in de 4de editie van 'Idols'.

Momenteel is Eric te zien als een van de juryleden in het nieuwe seizoen van 'X Factor', dat elke vrijdagavond wordt uitgezonden op RTL 4.

Verder maakt Eric van Tijn deel uit van de jury van de Musical Awards en is hij bestuurslid van de stichting Buma Cultuur.

Eric van Tijn boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Eric van Tijn zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Eric van Tijn wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Eric van Tijn. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Eric van Tijn te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.