Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Emile Hartkamp boeken?

Emile Hartkamp boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Emile Hartkamp

Wilt u Emile Hartkamp direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Emile Hartkamp

Emile Hartkamp is een Nederlandse zanger, componist en tekstschrijver en producer voor verschillende Nederlandstalige artiesten. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de tekst en muziek van de nummer één hit Heb je even voor mij, gezongen door Frans Bauer. Hartkamp heeft samen met Riny Schreijenberg een opnamestudio in Arnhem.

Zanger Emiel Hartkamp doet in 1977 op de havo mee aan een musical waar hij ook de teksten voor schrijft. Hij is hier zo enthousiast over dat hij besluit verder te gaan in de muziek. Een lange tocht langs talentenjachten volgt. In 1982 brengt hij onder zijn eigen naam een single uit, maar dit wordt geen succes. Zeer populair is hij bij de supporters van SBV Vitesse, de voetbalclub waarvoor hij het clublied 'Geel en Zwart' componeerde en heeft ingezongen.

Op Oudejaarsavond van 1983 is Emile Hartkamp kandidaat in de televisieshow Showbizzquiz gepresenteerd door Ron Brandsteder. Hij krijgt hierin de kans om samen met André Hazes het lied Zondag te zingen. Onder de naam Ricky Star krijgt hij van het platenlabel Telstar van Johnny Hoes de mogelijkheid om een drietal singles uit te brengen, maar een doorbraak blijft uit. In 1986 vormt hij met een zangeres het duo Dubbel Dutch. Later komt hij in contact met producer Jur Eckhardt, met wie hij in 1988 zijn debuutalbum Alleen voor jou uitbrengt.

In de jaren 90 gaat Hartkamp zich meer toeleggen op het produceren van en tekstschrijven voor andere artiesten. Hij produceert samen met Riny Schreijenberg in 1991 het album Zolang Je Van Geluk Kunt Dromen van Koos Alberts en in 1992 Op Weg Naar Het Geluk, het debuutalbum van Frans Bauer. Schreijenberg richt het platenlabel TipTopRecords op, en gaf Hartkamp de kans om de artiesten van zijn stal te produceren. Behalve met Bauer en Alberts werkt Hartkamp onder meer met de zangeressen Hanny, Marianne Weber en Charlène de Lange. In 2004 is hij de producent van Gewoon Jannes van de zanger Jannes.

In 2004 maakt Hartkamp deel uit van het panel van het televisieprogramma 1000 Sterren Stralen waarin gezocht wordt naar nieuwe sterren van het Nederlandse levenslied. Ook werkt hij in 2005 mee aan het Talpa-programma De NiX Factor, waarin hij één van de kandidaten begeleidt.

In 2010 schreef Hartkamp de muziek voor Take Me to Ibiza , een nummer van Jan en Anny.
Daarnaast produceerde hij voor hen Together Again.

In september 2010 wint Hartkamp de BUMA NL Lifetime Achievement Award omdat hij volgens de jury een belangrijke bijdrage geleverd aan de populariteit en kwaliteit van het Nederlandse lied.

 

Emile Hartkamp boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Emile Hartkamp zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Emile Hartkamp wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Emile Hartkamp. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Emile Hartkamp te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.