Twilight Entertainment

     
Foto: Martika De Sanders
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: € 6.250,- excl. BTW
  • Opmerking: Vanaf gage/prijs, meerdere boekingsmogelijkheden.
Volledige prijslijst

Edsilia Rombley boeken?

Edsilia Rombley boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Edsilia Rombley

Wilt u Edsilia Rombley direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Edsilia Rombley

Edsilia Rombley is een souldiva met een fijn oor voor goede songs, ze is nog altijd ‘Hemel en aarde’ en ze is vooral zangeres en helemaal zichzelf – of ze nu in het Nederlands of in het Engels zingt, met een band in het theater, met een jazzpianist of met een groot orkest.Edsilia Rombley (1978) begint op haar vijftiende als zangeres van de R&B-act Dignity. Als ze zeven jaar later eerst de Nederlandse en daarna de Europese Soundmixshow wint, neemt haar carrière een vlucht. Met haar ‘Hemel en aarde’ wordt ze in 1998 vierde op het Eurovisie Songfestival. Na dat succes neemt ze Edsilia en Face to Face op, twee Engelstalige albums. Edsilia wordt geproduceerd door het vermaarde duo Fluitsma en (X Factor-jurylid) Van Tijn. Face to Face, haar eerste samenwerkingsproject met Tjeerd Oosterhuis, bevat onder meer een duet met zijn zus Trijntje.

In 2002 wordt Edsilia Rombley genomineerd voor een Edison Award als Beste Zangeres Nationaal. Ze tourt in binnen- als buitenland met jazzpianist Michiel Borstlap, met wie ze ook op het North Sea Jazz Festival aantreedt. Ook verzorgt ze het voorprogramma van Lionel Ritchie tijdens een tour in de Benelux, en ze deelt het podium met Karin Bloemen in haar Kerstshow.

In haar eerste muzikale theatershow, Van jongs af aan (2005), vult ze eigen repertoire aan met nummers van Anita Baker, Betty Wright, Oleta Adams en andere vocalisten die in haar jeugd al veel voor haar betekenden. De songs lardeert ze met verhalen over haar kennismaking met die muziek, over haar eerste ervaringen als zangeres en over haar groei in het vak. Zo betrekt ze haar publiek actief bij wie ze is en wat ze doet.

Begin 2006 doet Edsilia Rombley mee aan het populaire tv-programma Dancing With The Stars. Na die show gaat ze de studio in voor de opnames van Meer dan ooit, een album met alleen Nederlandstalig repertoire. Edsilia: ‘Natuurlijk zong ik al in het Nederlands, maar aan het idee van een heel album moest ik toch wennen – tot ik ergens een melodie hoorde en er spontaan in het Nederlands bij begon te zingen.’ Na dat ene liedje kwamen er meer, en al gauw werd het een uitdaging om Nederlandse nummers te schrijven en te vinden die een afspiegeling waren van haar persoonlijkheid.

Op Meer dan ooit manifesteert Edsilia zich letterlijk meer dan ooit. Zo schrijft ze een groot deel van de teksten en is ze met producer Tjeerd Oosterhuis, met wie ze inmiddels getrouwd is, sterk betrokken bij het schrijven, arrangeren en produceren van de songs. ‘Dat was het begin van een nieuwe fase in mijn leven,’ aldus de zangeres. ‘Ik vind het altijd weer een belevenis om nieuwe stappen te zetten en dingen te doen die ik niet eerder deed. Dat is de mooiste manier om te ontdekken dat je altijd meer kunt, dat je meer in huis hebt dan je denkt. Die boodschap probeer ik ook mee te geven als ik zing.’ In januari 2007 start de Meer dan ooit tour. Edsilia doet in drie maanden tijd niet minder dan 40 shows, en het album haalt de top 10. In hetzelfde jaar is ze bij Paul de Leeuw te zien en te horen in Symphonica in Rosso, werkt ze met Solomon Burke en krijgt ze van de NOS het verzoek om voor de tweede keer ons land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Daar gaat ze natuurlijk graag op in, en haar ‘On Top Of the World’ staat wekenlang in de top 40.

Twee jaar later is het alweer tijd voor Edsilia’s derde theatertour, Laat mij maar zingen. De titel vertelt kort en bondig wat ze het liefst doet, en de voorstelling illustreert dat levendig, met een collage van haar favoriete muziek, van Nederlandstalige nummers tot klassiekers van Aretha Franklin en andere vroege invloeden. ‘Het idee achter deze show was een optelsom van de vragen die ik me toen, rond mijn dertigste, begon te stellen. Wat wilde ik van het leven, wat was mijn doel, hoe zou mijn toekomst eruit zien? De uitkomst was helder. Ik ben wie ik ben, en ik blijf graag dicht bij mezelf. Hoe? Laat mij maar zingen!’

Edsilia kan ontzettend genieten van een show van een half uur, met orkest of met een band, maar het allerliefst staat ze in het theater, waar ze de ruimte heeft om haar eigen programma op te bouwen en waar ze de songs en haar verhalen kan afstemmen op haar publiek, waar ze mensen kan laten dansen of meezingen. Tegelijkertijd staat ze ook graag in andere rollen op de planken. Zo presenteert ze in de zomer van 2009 De beste zanger van Nederland, een tv-show waarin bekende Nederlandse vocalisten het tegen elkaar opnemen. Enkele maanden daarvoor is ze op tv te zien met het Metropole Orkest.

AlsEdsilia Rombley niet langs die theaters trekt, is ze ongetwijfeld elders actief. Met haar eigen projecten, als gastsolist, bij grote evenementen en in allerlei bezettingen: ‘Van al die uitstapjes leer ik elke keer weer. Ze geven steeds meer diepte aan wat ik doe.’

Vanaf januari 2011 staat Edsilia Rombley met een fonkelnieuwe show in de theaters. Naast de voorbereidingen voor die tour is ze bezig met een nieuw Nederlandstalig album en werkt ze aan een Engelstalig project. Edsilia Rombley? Laat haar maar zingen!

Edsilia Rombley boeken?

Edsilia Rombley is te boeken als tape-act (incl. 2 danseressen), met pianist, klein akoestisch en als gastsoliste met andere bands/orkesten en muzikale gezelschappen in de hafabra-scene. Maar ook met haar eigen All Female Band bestaande uit een 5 koppige vrouwelijke bezetting.

Kortom; met Edsilia op uw feest of evenement hebt u een echte topartiest in huis gehaald!!

Edsilia Rombley boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Edsilia Rombley zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Edsilia Rombley wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Edsilia Rombley. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Edsilia Rombley te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.