Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Eddie Taylor boeken?

Eddie Taylor boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Eddie Taylor

Wilt u Eddie Taylor direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Eddie Taylor

Eddie Taylor, geboren en getogen in Guyana, is al sinds zijn zestiende levensjaar professioneel zanger. Al snel bleek dat Eddie veel meer was dan alleen een zanger (songwriter, arrangeur, producer). Hij is een rasartiest die zo enorm veelzijdig is dat vrijwel iedereen in de muziekwereld hem kent. Eddie deed het voorprogramma van acts als The Mighty Sparrow, Sam & Dave, Ben E. King, King Floyd en daarna op naar Europa, waar hij optrad met formaties als: The Swinging Soul Machine, voorprogramma voor James Brown, The Trammps, The Three Degrees, en Tavares. Hij verzorgde ook achtergrond zang voor animatie films als The Lion King I en II en Ferngully, voor artiesten als Anita Meijer, Willeke Alberti, Lee Towers, BZN, etc. en bij reclames van Bacardi Rum, Killean Bier (Heineken), FBTO en NS. Ook jingles voor Veronica’s radio and televisie.

In 1992 deed hij met Fantasyx mee aan het Nationale Songfestival. Eddie heeft ook nog samengewerkt met Gordon, Babette van Veen, Candy Dulfer, Glennis Grace en George McCrae. Ook maakte Eddie deel uit van WEB-City, That’s-A-Fact, The Groove. Sinds 2007 zingt hij bij MotownHead en sinds  2015 ook bij Piccadillia en van 2013 tot 2016 had hij zijn eigen band  Taylor Made Band. Sinds 2013 doet Eddie ook Voice Over, dit heeft hij o.a. voor CLC gedaan.
Tussen alle bedrijven door heeft Eddie ook nog enkele solo-CD’s gemaakt, die helaas de hitlijsten niet bereikten, doch wel de aandacht trok doordat hij covers vaak beter brengt dan de originele artiesten zelf. Van Lou Rawls tot Luther Vandross, van oude Soul tot hedendaagse R&B.

Eddy Taylor in The Voice Senior

In 2019 heeft Eddie meegedaan aan The Voice Senior, waar hij tijdens de Blind Auditions een Trammps-medley neerzette, waardoor hij snel alle coaches liet omdraaien en de hele zaal op z'n kop zette!! Hij koos voor Angela Groothuizen, die hem door tips toch wel wat heeft bijgeleerd, ondanks zijn 55 jaar ervaring! Tijdens de Knock Outs deed hij een nummer van Otis Redding - Try a little tenderness, waarbij Angela hem koos als één van  haar finalisten samen met Bruno Lord. Tijdens de 2-delige Finale deed hij een nummer van Wilson Pickett - Land of 1000 dances, waarbij hij alwéér de zaal op zijn kop zette, kon Angela toch niets anders doen dan Eddie als haar èchte finalist te kiezen. Tijdens de uiteindelijke Finale deed hij een nummer van Otis Redding - Sitting on the dock of the bay. Tijdens de uitzending van het programma BEAU werd de winnaar bekendgemaakt, waarbij het helaas Eddie niet is geworden.  Maar Eddie ziet dit niet als verlies, maar als een volgende stap in zijn carrière.

Eddie Taylor boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Eddie Taylor zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Eddie Taylor wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Eddie Taylor. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Eddie Taylor te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.