Twilight Entertainment

     
Foto: Rob Verhorst
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Dolly Dots boeken?

Dolly Dots boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Dolly Dots

Wilt u Dolly Dots direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Dolly Dots

De Dolly Dots is de bekendste meidengroep die Nederland gekend heeft. Het fenomeen meidengroep bestaat echter al een lange tijd. Met een beetje fantasie mag het zangkoor Sweet Sixteen uit de jaren vijftig de eerste echte Hollandse meidengroep genoemd worden. Sweet Sixteen, met oud-journaallezeres Henny Stoel in de gelederen, maakte brave liedjes die de goedkeuring van het oudere volksdeel van ons land kon wegdragen en scoorde een enorme hit met Peter. Elders in de wereld was het genre al een stap verder. De door de Amerikaanse producer Phil Spector geformeerde meidengroepen scoorden hit na hit. Motown Records deed halverwege de jaren zestig uitstekende zaken met o.a. The Supremes. Nederland volgde pas eind jaren zestig met het trio Hearts Of Soul. De drie zusjes Maassen schopten het redelijk ver. Op het Eurovisie Songfestival van 1970 in Amsterdam werden ze zevende met het nummer Waterman. Midden jaren zeventig zag een aantal handige producers brood in het oprichten en beheren van meidengroepen.

Hans van Hemert liet zich inspireren door het Duitse Silver Convention, een speeltje van zijn collega Frank Farian, en stampte samen met Piet Souer Luv uit de grond. Mede dankzij de TV-serie Waldolala van Wim T. Schippers werd Luv een mega-succes. De drie meiden scoorden hit na hit, ook internationaal. Geïnspireerd door het succes van Luv lanceerden meer producers een meidengroep. Speciaal voor De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy 2007 besloten de Dolly Dots om nog één keer bij elkaar te komen. Dit beviel zo goed dat de dames besloten hebben om de tijdelijke reünie af te sluiten met een groots eigen concert in het Rotterdamse Ahoy. Tijdens deze inmiddels 3 concerten zullen Angela Kramers, Anita Heilker, Esther Oosterbeek, Patty Zomer, Ria Brieffies en Angela Groothuizen uiteraard hun grootste hits zingen zoals Radio, Tell It All About Boys, S.T.O.P., Do Wah Diddy Diddy, Love Me Just A Little Bit More en What A Night.

Boekingen Dolly Dots

Na een spraakmakend afscheidsconcert in 1988 blijven de meiden dikke vriendinnen en als ze in 2007 worden gevraagd om te komen optreden tijdens De vrienden van Amstel LIVE! stemmen ze direct toe. Dit bevalt echter zo goed dat ze nog eens 3 eigen concerten laten organiseren in Ahoy.
 Na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 besluiten de meiden niet meer op te treden totdat ze worden benaderd door Toppers in Concert. Drie uitverkochte ArenA’s later zijn de Dolly Dots weer helemaal terug!

Dolly Dots boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Dolly Dots zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Dolly Dots wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Dolly Dots. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Dolly Dots te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.