Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 180 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: € 1.350,- excl. BTW
  • Opmerking: Dance Classics | Disco House / 90`s
Volledige prijslijst

DJ Sven boeken?

Wilt u DJ Sven huren voor een optreden?Wij zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent. Alle informatie betreffende de mogelijkheden voor het inhuren van DJ Sven vindt u op deze pagina.

Wilt u DJ Sven direct boeken voor een optreden?

Neem dan contact met ons op of bel direct 0497 – 360718

Terug naar het overzicht

Biografie DJ Sven

DJ Sven (1961) is samen met MC Miker G bekend van de zomerhit uit 1986, de 'Holiday Rap'; maar ook van zijn beruchte radioprogramma 'Sven & Dave' bij BNN op Radio 3, als mix-DJ en nu natuurlijk bij Radio Veronica als ‘side-kick’ bij Somertijd.

 Somertijd
"Ik was al jaren een groot fan van 'Somertijd' en vind dat het leukste middagprogramma van de radio. Rob van Someren weet als geen ander het sfeertje van ‘ouwejongens krentenbrood’ op de radio neer te zetten. Ik denk dat mensen in de auto zitten te bulderen van het lachen als ze naar 'Somertijd' luisteren. Ik ken Rob al ruim 20 jaar en denk dat Rob en ik wel dezelfde humor hebben."

 
Geproduceerd door God
"Het was 1983 toen ik in de Long Beach Club in Hilversum ben gaan draaien. Iedere avond deed ik daar ook een blokje rap. Daar kwam Lucien (MC Miker G) toen een keer binnen lopen. Ik kende hem wel van de platen die hij maakte. Hij was een door de VPRO geadopteerde neder-hiphop gozer. Ik heb toen een demotape met hem gemaakt van een 'thuisknipje' van het nummer 'Holiday' van Madonna. Het intro was al klaar en iedereen kent dat intro als de 'Holiday Rap'." Sven draaide zijn 'Holiday Rap' in de discotheek en op de lokale piraten. Het plaatje werd langzamerhand bekend. Mensen gingen er om vragen in de winkels, maar niemand kon het nummer ergens vandaan halen. Zo ook Frits van Swoll van platenmaatschappij Dureco. Sven: "Tijdens een talentenjacht moest ik draaien. In de pauze start ik mijn cassettebandje in met de 'Holiday Rap' en jurylid Frits van Swoll stuitert naar mij toe om te vragen waar ik het vandaan heb. Hij was al twee weken op zoek naar dat nummer! De volgende dag moest ik bij hem op kantoor komen. Frits belde met Ben Liebrand of hij de 'Holiday Rap' even na kon maken. Ik viel van mijn stoel want Ben was God voor mij! Uiteindelijk heeft Ben Liebrand het nummer geproduceerd. Het leuke is dat ik nu, in MIJN programma op het voor Veronica legendarische tijdstip ‘2 platen over 9’ de minimix mag uitzenden en daarvoor nog even een kort telefonisch gesprekje heb met die zelfde GOD!!”

 
Holiday Rap
In juli 1986 kwam de 'Holiday Rap' van DJ Sven en MC Miker G op nummer 1 terecht in de Top 40. De 'Holiday Rap' haalde zelfs in 44 landen de nummer 1 positie. DJ Sven: "Voor mij was het leuk dat ik een plaat had gemaakt die ik later aan mijn kinderen zou kunnen laten horen. Dat mijn gang nu helemaal vol hangt met goud en platina dat had ik niet kunnen voorzien!" Over die periode: "We hebben maar één jaar door Europa getourd. Een verschrikkelijk hectische tijd. Wij zijn in dat jaar echt geleefd. Soms deden wij op één dag in drie verschillende landen een televisieoptreden. We werden er helemaal gestoord van. Ik ben DJ en vond het nooit prettig om met een microfoon in mijn hand op het podium te staan. Toen die plaat een hit werd, riep ik meteen: "Zoek maar een andere Sven, ik ga niet op televisie.: Toen dreigde Lucien dat hij eruit zou stappen als ik dat deed. Uiteindelijk heb ik ermee ingestemd, maar ik stond elke avond met tegenzin op het podium."

 
Disco Inferno
Vlak voor oud en nieuw 2004 werd Sven gebeld door de creative dircector Uunco Cerfontaine met de vraag of hij bij Radio Veronica een programma op de zaterdagavond wilde presenteren. Sven: "Veronica had als argument: 'Jij bent koning drive-in show geweest van Veronica met de meeste schnabbels. Jij hebt al die mensen ontmoet waarvan je plaatjes draait en weet altijd de smeuïgste verhalen over allerlei platen die wij op de radio willen horen!" DJ Sven is een icoon uit de jaren '80. "Zo ben ik in het avontuur gesprongen. Het programma 'Disco Inferno' is heel belangrijk voor mij, ik kan er echt mijn ei in kwijt." 'Disco Inferno' werd later het huidige 'Club Classics'.

DJ Sven boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over DJ Sven zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over DJ Sven wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van DJ Sven. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over DJ Sven te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.