Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 60 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Dj Luna boeken?

Dj Luna boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Dj Luna

Wilt u Dj Luna direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Dj Luna

Sinds een paar jaar is de carrière van Richard de Mildt in een woeste stroomversnelling terecht gekomen. De ongekroonde hardstyle-koning mag zich inmiddels tot de populairste DJ’s van Nederland rekenen. Tijdens de Dutch DJ Awards eindigde Luna op de vierde plaats in de top 100 van beste DJ’s ter wereld, waarmee hij grootheden als Carl Cox, Dave Clarke en Sven Väth ruim achter zich liet. Het is het klinkende bewijs dat Richard zijn talenten ten volle benut en het geeft aan dat hij in een onwaarschijnlijk hoog tempo de top heeft bereikt.

Geboren in Sassenheim –waar hij 21 jaar van zijn leven door heeft gebracht - en momenteel woonachtig in de hofstad, wordt de DJ na de milleniumwisseling ontdekt door scouts van Q-dance. De evenementenorganisatie uit Landsmeer geeft het jonge talent Luna de kans zich op feesten als Qlubtempo, Qlimax, HouseQlassics en Mystery Land voor een groot publiek in de kijker te draaien.

Toen zijn collega DJ Pavo een keer verhinderd was pakte Richard brutaalweg de telefoon om te vragenof hij misschien kon invallen. De organisatie had al een veelbelovende demo van Sassenheimer liggen en liet DJ Luna tijdens 1991/1992 The Golden Edition de opengevallen vacature invullen. “Ik heb veel aan Q-dance te danken, maar ik wil benadrukken dat ik onafhankelijk ben en overal draai waar ik wordt gevraagd.”

Luna’s ster is na enkele uiterst geslaagde optredens snel rijzende, omdat hij een perfecte platenkeuze, goede techniek – waaronder backspinnen en scratchen - en enthousiasme achter de draaitafels op unieke wijze weet te combineren. De artiestennaam Luna doet vermoeden een afkorting te zijn van het woord Lunatic (“Het is een korte en pakkende naam die gewoon lekker in het gehoor ligt”), gezien zijn energieke en aanstekelijke performance achter de Technics. Het muziekdier Luna koestert halverwege de jaren 90 al een een grote liefde voor hardcore en oldschool, hetgeen verklaart waarom hij later zal uitgroeien tot een icoon op het gebied van hardstyle. Als fervent bezoeker van evenementen en hartstochtelijk liefhebber van harde dance besluit hij in 1994 tot aanschaf van draaitafels over te gaan om het draaien in de vingers te krijgen.

Voorlopige hoogtepunten in zijn muzikale loopbaan zijn het overweldigende optreden op Qlimax, Sensation Black en de set tijdens Shockers, toen Luna het gat tussen techno-kanonnen Speedy J en DJ Rush moest vullen en de grote zaal in de RAI op zijn grondvesten deed schudden. “Ik heb sowieso een hekel aan die typischeHollandse hokjesgeest. Ik schuw er daarom niet voor af en toe een lekkere technoknaller of een hardtrance-plaat op de de slipmat te leggen.”

Nu Richard een stevige basis heeft voor zijn verdere carrière als DJ, richt hij steeds meer zijn pijlen op de studio. Ieder weekend reist hij naar Den Helder af waar hij met collega’s Trilok en Chiren onder de naam DHHD aan producties werkt voor het label Straight On Recordings, dat hij met de bevriende Pila bestiert.

In 2003 heeft Richard al enkele spraakmakende producties afgeleverd, zoals de DHHD releases ‘So Many More’, ‘We Control The Sound’/’Hear Me Now’ en ‘Rush’/’Funky Shit’ en de Shockers Theme in Control. Daarnaast is hij wekelijks te horen op ID&T Radio waar hij op woensdagavond de vetse platen de ether in vuurt, en zet hij af en toe zijn handtekening onder een mixalbum, zoals ‘Qlimax’ en ‘Xqlusive Holland’ met maatje Pila. “Het is mijn ambitie om mijn label verder te laten groeien, me meer te focussen op het buitenland en mijn status als DJ en producer verder uit te bouwen’

 

Dj Luna boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Dj Luna zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Dj Luna wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Dj Luna. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Dj Luna te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.