Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 595,- excl. BTW
Volledige prijslijst

Dennis Jones boeken?

Dennis Jones boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Dennis Jones

Wilt u Dennis Jones direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Dennis Jones

Dennis Jones startte zijn carrière in 1987 als winnaar van Veronica's TV Talentenjacht. Het jaar daarop verscheen zijn eerste single "Don't Wanna Give Up", geschreven en geproduceerd door producer Leslie Laverman (Vanessa, Oscar Harris). Dit was de eerste uitgave op het nieuwe label Cherry Records van promotor/A&R manager Willem van Schijndel (Deurzakkers, Guus Meeuwis). Het reggae-achtige "Don't Wanna Give Up" werd meteen gebombardeerd tot TROS Paradeplaat en de single stond al snel wekenlang in de Nederlandse Top 40. Talrijke radio en TV optredens in Nederland en België volgden. Ook met de opvolger "Crying For The Moon" kreeg Dennis de nodige aandacht in de landelijke media.

Vervolgens bracht Dennis diverse succesvolle CD's uit bij Red Bullet, de platenmaatschappij van Willem van Kooten, waaronder de opvallende Neil Young cover "Heart Of Gold", die Dennis samen met producer Onno Vandelaak (Centerfold, Patricia Paay, Star Sisters, Ten Sharp) in een fris reggae jasje stak. Dit was wederom een schot in de roos én in de Top 40, en "Heart Of Gold" wordt nu nog regelmatig op de Nederlandse radio gedraaid.

Dat Dennis Jones een veelzijdig artiest is, bewees hij met zijn CD "Colours", wederom geproduceerd door Onno Vandelaak. De volgende single, een cover van de Tee Set hit "Ma Belle Amie" (1992), noemde Tee-Set zanger Peter Tetteroo in het NOS tv-programma Single Luck een van de beste covers van "Ma Belle Amie".

In 2005 verschijnt de compilatie "Don't Wanna Give Up" bij EMI Music. Dit door Dennis Jones zelf samengestelde album bevat 18 nummers met naast de hits "Don't Wanna Give Up" en "Heart Of Gold" ook vier nooit eerder uitgebrachte tracks.

Na 13 jaar kwam er in in het najaar van 2005 eindelijk weer een splinternieuwe single van Dennis; een spetterende 2005 opname van "Ma Belle Amie", ditmaal opgenomen onder leiding van hit producer Kees Tel (bekend van o.a. Jody Bernal, René Schuurmans, Alex, DJ Maarten, Soca Gang en Angezz), waarmee Dennis de hitparades wederom wist te veroveren en een 36e plaats in de Mega Top 100 bereikt. Begin 2006 verscheen de opvolger "African Baby", wederom een produktie van Kees Tel, en stond eveneens weken genoteerd in de Mega Top 100.

In de zomer van 2007 verrast Dennis Jones vriend en vijand door de legendarische groep Pussycat nog één keer bij elkaar te krijgen om samen met hem een Nederlandstalige versie van hun wereldhit "Mississippi" op te nemen. Al voor de release krijgt deze unieke samenwerking veel aandacht in de landelijke media.

Naast vele optredens is Dennis Jones ook te horen als sessie zanger op platen van vele bekende en minder bekende artiesten.

Live weet Dennis dankzij zijn fantastische stem, frisse uitstraling en professionele instelling een wervelende show neer te zetten die tot in de puntjes verzorgd is. Met zowel Engels- als Nederlandstalig repertoire weet hij ieder publiek voor zich te winnen.

Dennis Jones boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Dennis Jones zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Dennis Jones wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Dennis Jones. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Dennis Jones te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.