Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Danny Fabry boeken?

Danny Fabry boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Danny Fabry

Wilt u Danny Fabry direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Danny Fabry

Danny Fabry (Leuven 1948), vroeger sologitarist in groepen als The Young Devils, The Beatnicks en The Spotlights, begon een solocarriere en tekende na enkele singles, uitgebracht onder EMI vleugels, een contract bij de nieuwe platenmaatschappij BASF.

Zijn eerste productie "Kom aan de telefoon Angelina" wrerd in 1971 meteen een hit. Vlaanderen had een nieuw en jong talent bij.

Danny Fabry , die bekend staat als een harde werker en een perfectionist inzake platenopnamen en optredens haalde ook met de singles die daarna volgden, moeiteloos de vlaamse hitparades.
Enkele jaren later verhuisde de man met de eeuwige glimlach van het Leuvense naar Zolder in Limburg, kwam onder contract bij de Nederlander Johnny Hoes en vele plaatopnamen volgden...

Begin jaren tachtig belandde Danny Fabry  bij Limbo Records en zijn carriere kreeg een nieuwe wending. Een hele reeks engelstalige liedjes zoals "Please be careful with my heart", "Just a little smile", I remember you", of "It's a sin to miss a kiss from you" haalden de hoogste plaatsen in de BRT top 30, de toenmalige, enige hitparade in Vlaanderen. Enkele daarvan waren zelfs goed voor goud!

Af en toe maakte Danny Fabry op verzoek van zijn fans nog eens een nederlandstalige opname en op dat genre ging hij zich opnieuw toeleggen vanaf 1985. Danny ging daarna samen werken met collega en ondek de ster winnaar Roger Baeten die in Hasselt een opnamestudio uitbaatte. De successen bleven niet uit waaronder de gouden singles: "Bij jou voel ik me nooit alleen", "Ca c'est la vie" en "Blijf je bij mij".

Twee jaar later weer goud met het liedje "De telefoon huilt mee" samen gebracht met het kinderstemmetje Silvy Melody (nu bij Sylver) een productie van de bekende Fred Bekky.

Een ander opmerkelijk plaatje was in 1993 een rock en roll nummer "De tent staat op zijn kop" met een tekst van Raymond Van Het Groenewoud. Ook naast het podium stond Danny zijn mannetje, ondermeer in horeca.

Danny Fabry was eigenaar van een prachtige danstent en restaurant in Scherpenheuvel, dat hij tot een van de betere zaken in het land uitbouwde.

In 2001 door te zware druk, heeft Danny de zaak verkocht, en heeft hij nog twee passies, vakantie en zingen. Zelfs na 35 jaar carriere wordt Danny met zijn 7 gouden singles en ontelbare optredens en nr.1 hits nog altijd de showman van Belgie genoemd.

Hoewel zijn pad niet altijd over rozen liep bleef Danny Fabry  keihard voor zijn carriere en voor zijn geluk vechten. De titel van zijn hit uit 1989 "Ca c'est la vie" is dan ook altijd zijn motto gebleven!

35 jaar carriere is in deze tijd een echt uitzonderlijke prestatie enDanny Fabry brengt voor deze gelegenheid een CD en DVD uit, een hommage aan smiling Danny en aan zijn rijke carriere

Danny Fabry boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Danny Fabry zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Danny Fabry wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Danny Fabry. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Danny Fabry te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.