Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Culture Beat boeken?

Culture Beat boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Culture Beat

Wilt u Culture Beat direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Culture Beat

Culture Beat is een Duitse eurodance-groep opgericht in 1989. Gedurende de jaren 90 van de 20e eeuw scoorden ze enkele grote hits, waarvan Mr. Vain de bekendste is. Dit nummer Culture Beatbehaalde in twaalf landen, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland, de nummer 1-positie.

Culture Beat is opgericht door Torsten Fenslau. In 1989 scoorde de groep met de eerste single meteen een hit in Duitsland. Het nummer Der Erdbeermund behoort inmiddels tot de klassiekers van de Duitstalige dancemuziek die voortborduurde op de Neue Deutsche Welle en de electro/krautrock. De zanger van het nummer was Jo van Nelsen. In 1990 besluit men ondanks het succes te kiezen voor een andere genre, eurodance, dat op dat moment enorm populair was geworden. In 1991 scoort men de eerste grote hit ermee. Het grote succes kwam in 1993 met het uitbrengen van de cd Serenity met daarop onder meer de hitsingle Mr. Vain. In 1993 won Culture Beat een groot aantal internationale muziekprijzen voor beste dance-act.

Het succes werd echter overschaduwd door de dood van Torsten Fenslau eind 1993. Zijn broer Frank Fenslau besloot echter om het werk over te nemen. Twee jaar later kwam een nieuwe cd uit, Inside Out.

In 1998 werd de cd Metamorphosis uitgebracht. Van deze cd werden enkele singles getrokken, maar de cd bracht niet het succes waarop de groep had gehoopt.

Culture Beat is vandaag de dag nog steeds actief. Zo brachten ze in 2008 nog de single ‘Your Love’ uit.

Culture Beat boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Culture Beat zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Culture Beat wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Culture Beat. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Culture Beat te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.