Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Bekend van Mooi weer de Leeuw
Volledige prijslijst

Cor Bakker boeken?

Cor Bakker boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Cor Bakker

Wilt u Cor Bakker direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Cor Bakker

Cor Bakker werd door Louis van Dijk aangespoord om naar het conservatorium te gaan. In 1984 studeerde hij cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens studeerde hij in Los Angeles bij zijn idool Clare Fischer. Van 1989 tot 2000 was hij de vaste pianist van het Metropole Orkest.

Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn medewerking aan het televisieprogramma De Schreeuw van de Leeuw van Paul de Leeuw. De twee kwamen elkaar tegen bij het radioprogramma Coulissen van de Tros. Cor Bakker begeleidde daar wekelijks wisselende gasten. Na Coulissen kreeg Bakker zijn eigen radioprogramma 'Music Minded', dat later op televisie een vervolg kreeg onder de naam 'Cor & Co' (1996 - 2001). In het programma sprak en musiceerde hij met nationale en internationale artiesten. Vervolgens presenteerde hij tot 2003 Cor op Reis, een muzikaal reisprogramma. Nog steeds is Cor Bakker wekelijks op de televisie te bekijken en te beluisteren in "Mooi Weer de Leeuw" waar hij niet alleen orkestleider is van een 10-koppige band maar ook nog eens sidekick van Paul de Leeuw door zijn muzikale grappen.

Bakker werkt samen met internationale artiesten als Oleta Adams, Al Jarreau, Michel Legrand, Lionel Richie, Shirley Bassey, en nationale artiesten als Karin Bloemen, Simone Kleinsma, Mathilde Santing, Brigitte Kaandorp en Jenny Arean. Ook bracht hij enkele cd's uit. In 1996 werd hij onderscheiden met een Gouden Harp en in 1997 won hij de Gouden Notenkraker.

In 2007 wint Cor Bakker de "Gooise Jazz Award". Volgens de jury omdat "jazz voor de pianovirtuoos de eerste en grote liefde is. Jazz biedt hem de gelegenheid om alle registers van zijn grote technische kunnen open te trekken".

Boekingsmogelijkheden Cor Bakker

  • Cor Bakker Band (10 pers.) (Bekend als dé band van Paul de Leeuw met live begeleiding van vele artiesten) 
  • Trio Cor Bakker  (Bezetting: piano, bas, drums) 
  • Cor & Co (Samen met 1 of meerdere gastsolisten/gastmuzikanten: op aanvraag) 
  • Cor Bakker Solo (Diners, gala's, business events)

 NIEUW: Cor Bakker Talentenband

(Maak muziek met uw eigen medewerkers/talenten)

Cor Bakker boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Cor Bakker zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Cor Bakker wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Cor Bakker. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Cor Bakker te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.