Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 120 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Colin Banks boeken?

Colin Banks boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Colin Banks

Wilt u Colin Banks direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Colin Banks

Colin Banks werd geboren op 12 maart 1971 in Bergen op Zoom.
Op de lagere school wilde Colin meedoen aan alle musicals en toneelstukken die er maar georganiseerd werden. Het maakte niet uit welke rol hij kreeg, zolang hij maar mocht praten. Op zijn negende kreeg hij zijn eerste stereo installatie, wat het begin was van zijn liefde voor radio. Toen hij elf jaar was begon hij samen met een vriendje stiekem een eigen zender: Radio Paradise.

Na de MAVO begon hij als varende deejay, hij werkte 2½ jaar als fulltime DJ voor de Olau Line. Als hij aan land was werkte hij in een discotheek in Liverpool. Na de zee-ervaring kwam hij terecht bij Arta FM in Zandvliet. Hier presenteerde hij ‘The Ultimate Dance Sensation’ (zijn eerste officiële radioprogramma) en de ‘Grens Top 50’. In 1993 stapte hij over naar Hitradio Saffier in Wuustwezel, België, waar hij diverse programma's presenteerde. In 1996 begon hij bij de zender C-dance. Zijn grote droom bleef echter radio maken in Hilversum.

Begin 1999 stuurde Colin een sollicitatiebrief naar Radio 538. Vier dagen daarna werd hij gebeld door, toenmaling programmadirecteur, Bart van Leeuwen. Vanaf dat moment ging het snel, Colin presenteerde in het begin de ‘53nacht’ en kreeg al snel zijn eigen programma in het weekend. Op de vrijdagavond, samen met Cobus Boscha presenteerde hij ‘Cobus & Co’. Tevens werkte hij als producer voor onder andere ‘De Top 40’. In december 2000 kreeg Colin de aanbieding om bij Noordzee FM de ochtendshow te gaan presenteren. Daarna was Colin tot begin 2005 te horen met zijn middagshow.

Naast zijn DJ werk op de radio en in het land heeft Colin meegewerkt aan de succesvolle Kameleon films. Na een interview met regisseur Steven de Jong vroeg deze aan Colin of hij in zijn nieuwe film wilde spelen. Colin speelde in ‘De Kameleon 1’ een corpsbal. Al plassend in de berm en in zwembroek kun je hem in deze film zien. In deel 2 van ‘De Kameleon’ zie je Colin als besnorde bodyguard van Piet Haan (Jack Wouterse).

Tot de zomer van 2008 presenteerde Colin in het weekend programma's als 'Ook Goeiemorgen' en 'Veronica's 80's Hotline'. Ook was hij de vaste vervanger van Bart van Leeuwen in 'Goud van Oud'. Van juli 2008 tot en met januari 2009 presenteerde Banks samen met Jan Paparazzi de ochtendshow van Radio Veronica; 'Ook Goeienmorgen'. Vanaf februari is Banks weer in het weekend te horen met 'Ook Goeiemorgen' (zaterdag- en zondagmorgen tussen 06.00 en 09.00 uur) en zaterdag- en zondagnacht tussen 00.00 en 02.00 met respectievelijk 'Veronica's Long Versions' en 'Concert Classics'.

Colin Banks boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Colin Banks zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Colin Banks wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Colin Banks. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Colin Banks te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.