• Tijdsduur: 90 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: € 1.995,- excl. BTW
Volledige prijslijst

Coen Swijnenberg boeken?

Coen Swijnenberg boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Coen Swijnenberg

Wilt u Coen Swijnenberg direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Coen Swijnenberg

Op zijn 12e kreeg Coen het radiovirus te pakken. Zijn kamer leek meer op een radiostudio dan op een slaapkamer. Overal stond apparatuur waar Coen zijn eerste radioprogramma's mee maakte.

Op zijn 14e begon hij 'echt' radio te maken bij Optimaal FM, de lokale omroep voor Maartensdijk. Na 1,5 jaar stapte hij over naar de lokale omroep in De Bilt. Hier presenteerde hij verschillende programma's waaronder een dagelijks actualiteitenprogramma. Na een aantal jaar combineerde hij dat werk met een programma bij het regionale radiostation EFM in Amersfoort

Toen kwam Radio Flevoland. De stap naar professioneel radio maken. Coen presenteerde een tijdje het dagelijkse muziekprogramma Goedemiddag Flevoland. Snel daarna kreeg hij de mogelijkheid om naar Radio M Utrecht te gaan. Na zichzelf in de zomer bewezen te hebben kreeg hij een dagelijks avondspitsprogramma van 16:00-19:00 uur. Elke dag gevuld met (regionaal) nieuws, verkeer, interviews en krantenoverzichten. Na een periode in de middag te hebben gezeten ging Coen het ochtendprogramma maken. Elke ochtend van 6:00-10:00 uur Utrecht is wakker.

In de loop van 2002 combineerde Coen zijn ochtendshow met een nachtprogramma (2 keer in de week) op 3FM. De nacht op de landelijke popzender wordt gebruikt voor het kweken van nieuw talent. In februari 2003 kwam er een einde aan het regionale avontuur en stapte hij volledig over naar 3FM, elke ochtend van 4:00-6:00 uur. Snel daarna verlieten Rob Stenders en Ruud de Wild 3FM. Giel Beelen ging de ochtendshow op zich nemen en Coen werd gevraagd om vanaf 19 april 2004 's avonds van 18:00-20:00 uur voor de NPS tijdelijk zijn programma Swijnenstal te doen. Dat 'tijdelijke' werd later een vaste plek in de programmering van 3FM!

Op vrijdagavond van 19:00-22:00 uur maakte hij met BNN-presentator Sander Lantinga het programma Lantinga & Swijnenberg, een vrolijke weekendshow met wekelijks een bekende Nederlander in de studio, een live band en een heleboel vrolijkheid. BN-ers als Jules Deelder, Brainpower, Jan Marijnissen, Ali B, Theo van Gogh, Kim Holland, Jan Mulder, Di-rect, Jomanda, Racoon, Regilio Tuur en vele anderen zijn te gast geweest.

Naast zijn dagelijkse programma's is Coen de vaste vervanger van het bekende programma Arbeidsvitaminen. Ook vervangt hij met Sander Lantinga de ochtendshow van Giel Beelen als hij afwezig is.

Medio juli 2006 wordt Coen benaderd door de omroep BNN met de vraag of hij samen met Sander Lantinga (die al voor BNN werkt) de nieuwe dagelijkse middagshow wil gaan maken. Deze belangrijke plek in de programmering komt vrij omdat Wouter vd Goes zijn vertrek heeft aangekondigd. Coen gaat in op het aanbod en vanaf 4 september 2006 is de Coen & Sander show een feit. Maandag t/m donderdag van 16:00-19:00 uur, en vrijdag van 16:00-18:00 uur op 3FM! Hierdoor neemt hij afscheid bij de NPS en stopt hij met zijn programma's Swijnenstal en Lantinga & Swijnenberg.

Naast de dagelijkse Coen & Sander show op 3FM zal Coen zich bij BNN ook bezighouden met invalwerkzaamheden op Radio 1 en voice over-werk voor televisie.

Coen Swijnenberg boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Coen Swijnenberg zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Coen Swijnenberg wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Coen Swijnenberg. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Coen Swijnenberg te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.