Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Chiel van Praag boeken?

Chiel van Praag boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Chiel van Praag

Wilt u Chiel van Praag direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Chiel van Praag

Als TV-presentator is Chiel vooral te zien bij RTL-4. Voor deze commerciële omroep presenteert hij o.a. de programma's, 'Nederland Muziekland', 'Superscore', 'Koffietijd' en momenteel wekelijks 'Het Staatslot op locatie'.

Chiel van Praag werd op 20 mei 1949, als zoon van de bekende zanger Max van Praag, in Amsterdam geboren. Al op zeer jonge leeftijd speelde hij met een oude koffergrammofoon "radiootje". Daar bleef het niet bij. In verband met zijn werk had Max van Praag als één van de eersten een bandapparaat. Uiteraard werden daar radio programma's mee opgenomen. Daarmee was de basis voor de carrière van Chiel in feite gelegd.

In 1969 vroeg iemand van de AVRO hem om een screentest te doen voor het televisie programma 'Doebidoe'. De voorloper van 'Top Pop' werd door Chiel van 1969 tot en met 1971 gepresenteerd. Van 1969 tot en met 1982 werkte Chiel full-time bij zijn vader in de grammofoonplatenzaak. Daarnaast maakte hij radio programma's op Hilversum 3 voor de NCRV. Later werkte hij mee aan het Hilversum 2 programma 'Rozegeur en Prikkeldraad'.

In 1977 begon Chiel, naast zijn werk in de platenzaak van zijn vader, bij de 'Veronica Drive In Show'. Toen duidelijk werd dat Veronica de B-status zou krijgen vroeg Lex Harding hem in 1982 in vaste dienst bij Veronica te komen .

Bij Veronica heeft Chiel de volgende werkzaamheden verricht: Programmaleider radio, vertegenwoordiger van Veronica in diverse NOS colleges, presentatie radio ('Nederland Muziekland'), presentatie televisie (o.a. 'Superchamps', 'Nederland Muziekland', 'Staatsloterijshow' onderdeel "het Thuiskoppel", 'Camel Trophy'). Tevens vertegenwoordigde hij de NOS in twee EBU commissies. In 1990 zette Chiel van Praag zijn vaste dienstverband met Veronica om in een free-lance overeenkomst.

Chiel van Praag is vanaf september 1994 tot 14 september 1996 werkzaam geweest bij Radio 10, waar hij iedere dag een ochtendprogramma presenteerde van 07.00 tot 10.00 uur ('Hits in de Spits').

Chiel van Praag boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Chiel van Praag zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Chiel van Praag wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Chiel van Praag. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Chiel van Praag te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.