Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Charles Groenhuijsen boeken?

Charles Groenhuijsen boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Charles Groenhuijsen

Wilt u Charles Groenhuijsen direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) werkt vanuit Nederland (Hilversum) en de VS (Washington DC) als schrijver, columnist, consultant en spreker. Ook is hij een veel gevraagde moderator voor inhoudelijke discussies en feestelijke bijeenkomsten waarbij hij moeiteloos in zowel Nederlands als Engels opereert.

Hij is al 35 jaar (sinds 1974) actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Groenhuijsen is breed inzetbaar. Hij heeft veelvuldig gesproken en geschreven over nationale en internationale politiek, economie en zakenleven. Maar hij kan veel meer. In 2008 en 2009  was hij spreker of dagvoorzitter over uiteenlopende onderwerpen als internationaal transport, het politieke klimaat in Nederland, ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs, multinationale business-financing, Internet-telefonie, de toekomst van de hypotheekmarkt, kansen voor midden- en kleinbedrijf, nieuwe toepassingen van business-software, de uitbreiding van de EU, de uitdagingen van de Nederlandse industrie en logistiek.

Uiteraard wordt hij ook als kenner van de VS ook veelvuldig gevraagd te spreken over de meest uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen. Groenhuijsen schreef een boek over de spannende verkiezingen van 2008.
Gaat de wereld echt anders naar de VS kijken nu George Bush in het Witte Huis plaats heeft gemaakt voor Barack Obama?  Kan de nieuwe president het gedeukte  imago van Suprmacht Amerika weer glans geven?

In spreekbeurten, columns en artikelen bespreekt Groenhuijsen de Amerikaanse politiek en economie. Is Amerika in verval? Is Europa  beter dan de VS opgewassen tegen de uitdagingen van de 21ste eeuw?

Groenhuijsen roeit intussen weer nijver tegen de anti-Amerikaanse stroom in. Hij verzet zich tegen het in Nederland wijd verbreide anti-Amerikanisme, dat vaak gebaseerd is op oppervlakkige vooroordelen en zelden op feitelijke informatie. Die kritische benadering koos Groenhuijsen ook al in zijn boek ‘Amerikanen zijn niet Gek’ (ruim 100-duizend verkochte exemplaren en 24 drukken een klinkende bestseller).

Die benadering van zijn eerdere boek is ook in zijn laatste boek “Hoera, een nieuwe president”  terug te vinden. Er is natuurlijk aandacht voor de nadelen van het Amerikaanse systeem (de overdadige invloed van ‘The Almighty Dollar’).

Maar Groenhuijsen legt ook nadruk op de juist heel democratische trekken van het systeem in de VS. In geen westers land mogen kiezers zo vaak zo veel openbare ambtsdragers kiezen. Nergens zijn er ook zo veel referenda en volksinitiatieven. Wat dat betreft is het D66-walhalla hier al lang gevestigd, betoogt Groenhuijsen.

Charles Groenhuijsen boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Charles Groenhuijsen zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Charles Groenhuijsen wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Charles Groenhuijsen. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Charles Groenhuijsen te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.