Twilight Entertainment

     
Foto: Govert de Roos
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Alleen zittend publiek
Volledige prijslijst

Carel Kraayenhof boeken?

Carel Kraayenhof boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Carel Kraayenhof

Wilt u Carel Kraayenhof direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof is een bandoneonspeler, die tijdens de kerkelijke inzegening van Willem - Alexander en Maxima grote indruk maakte met zijn bewerkte tango Adios Nonino.

Máxima wilde zelf een tango tijdens de dienst en de keuze voor Adios Nonino was gauw gemaakt. Volgens Carel Kraayenhof is het de lievelingstango van bijna alle Argentijnen, ongetwijfeld ook van haar vader. Adios Nonino betekent overigens Vaarwel vader.

Het origineel van Adios Nonino is in 1921 geschreven door Astor Piazzolla, nadat hij gehoord dat zijn vader was gestorven.

Máxima wilde een speciale bewerking van het stuk.
Uiteindelijk werd gezamenlijk gekozen voor een intro van een minuut van de bandoleon alleen, daarna drie minuten met orkest en, heel bijzonder voor dit stuk, met zang, van het Nederlands Kamerkoor. Ook het inzetten van een harp maakte deel uit van de nieuwe bewerking en wat vele harten lieten smelten was de traan de Maxima liet tijdens de tango.

Mensen gingen nadien, massaal naar de platenzaak om de tango aan te schaffen, maar die was natuurlijk niet te vinden. Uiteindelijk ging Carel Kraayenhof overstag en heeft Adios Nonino uitgebracht op single.

Carel Kraayenhof boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Carel Kraayenhof zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Carel Kraayenhof wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Carel Kraayenhof. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Carel Kraayenhof te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.