Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Captain Hollywood Project boeken?

Captain Hollywood Project boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Captain Hollywood Project

Wilt u Captain Hollywood Project direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Captain Hollywood Project

Captain Hollywood Project zijn The Pioneers of Eurodance: meer dan 20 miljoen. records wereldwijd verkocht en 10 Top 20 Hits in de Europese hitlijsten inclusief de nummer 1-hit in de VS en Europa "More & More"

Captain Hollywood Tony Dawson - Harrison aka Captain Hollywood werd geboren in New Jersey in en na zijn actieve diensttijd in het Amerikaanse leger verhuisde hij naar Duitsland in 1983, waar hij vele jaren woonde. Captain Hollywood was pionier in de wereldwijde Eurodance-beweging in de 90. Hij wordt sinds 1982 Captain Hollywood genoemd; de naam werd hem door zijn vrienden gegeven omdat hij zelfs danste toen hij in uniform was. De choreograaf Captain Hollywood was de allereerste Breakdance-artiest in Europa. In 1983 trad hij op in het nationale tv-programma 'Formel Eins' en danste hij op het nummer 'Pack Jam'. De hele natie keek naar het eerste kanaal "ARD" toen de kapitein zijn muzikale carrière begon en hij 's nachts beroemd werd in Duitsland. Al snel werd Tony Harrison de choreograaf van het tv-programma 'Formel Eins' en werkte hij als choreograaf voor vele internationale supersterren zoals LaToya Jackson, Kim Wilde, Natalie Cole, O-Town, CC Catch, DJ Bobo en 3rd Wish. Tony vertegenwoordigde ook Duitsland in Cannes op het filmfestival voor de breakdance-film "Beat Street". The Musician Van 1985 - 1987 bracht Tony 3 singles ("Grand Piano", "Deborah" en "Soulsister") en 1 album ("Do That Thang") uit als Captain Hollywood en bracht hij in kaart als een onafhankelijke artiest zonder hulp van een grote Dit gaf hem het respect in de clubs en de steun van de DJ's. Door deze hits vestigde Tony zich in de muziekbranche als een serieuze muzikant, rapper, zanger en producer.

Twenty 4 Seven

In 1989 richtte Tony Harrison samen met de Nederlandse producent Ruud van Rijen het in Nederland gevestigde Project “Twenty 4 Seven” op. Tony was het hoofd en de leider en een van de oprichters van de band, met zijn goede vrienden Hanks (Giovanni Falco) , Jacks (Wolfgang Reis) en de Nederlandse zangeres Nancy Coolen. Na hun 3 maanden durende Europese tournee met MTV Londen, gesponsord door het bedrijf "Swatch", bracht de band hun hits in kaart "I can't it it" en "Are you dreaming Nadat Tony "Twenty 4 Seven" naar de top 5 van topposities in heel Europa, inclusief Groot-Brittannië, had gebracht, verliet Tony de Nederlandse groep om terug te keren naar zijn solocarrière en zich volledig te wijden aan zijn eigen project, het Captain Hollywood-project.

Captain Hollywood Project 1e album: "Love Is Not Sex" Tussen 1992 en 1994 bracht het Captain Hollywood Project 4 Eurodance-singles uit, enkele van de eerste en meest succesvolle eurodance-hits aller tijden: "More & More", "Only With You", "All I Want" en "Impossible". Alle 4 singles werden wereldwijde hits en behoren nog steeds tot elke klassieke muziekcollectie uit de jaren 90 in de muziekscene. De single "More & More" 8 weken lang op nummer 1 in het Duits media controlekaarten en Nr.1 ​​in de Amerikaanse billboard-verkoopgrafieken gedurende 3 weken. Het record "More & More" verkocht meer dan 7 miljoen. exemplaren wereldwijd. De 2e single "Only With You" in kaart gebracht op Nr.4 in Europa en Top 10 in de Amerikaanse billboard-hitlijsten. Het verkocht 3 miljoen. kopieën wereldwijd. De 3e uitgebrachte single van dit album "All I Want" was een Top 20-record wereldwijd, ook al werd de video verbannen van MTV America vanwege de controversiële inhoud. De 4e single "Impossible" was ook een Top 20-hit in Europa en werd niet uitgebracht in de VS In dat jaar ontving Captain Hollywood Project de prijs voor de meest afgespeelde muziekvideo van het jaar van MTV Londen. Het debuutalbum "Love Is Not Sex" verkocht alleen al in Duitsland 400.000 exemplaren en meer dan 7 miljoen. exemplaren wereldwijd. 2e album: "Animlas of Human" In 1995 bracht Tony met zijn Captain Hollywood Project het album "Animlas of Human" uit, dat alleen al in Duitsland meer dan 300.000 exemplaren verkocht en nog eens 350.000 exemplaren in Frankrijk. 3 singles volgden op de release van het album: "Flying High ”,“ Find Another Way ”en“ The Way Love Is ”, nog 3 grote hits en klassieke Eurodance-nummers uit de jaren 90. 3e album: "The Afterparty" In 1996 besloot Tony Harrison samen te werken met P.Force en Alex Belcher voor de productie van zijn 3e album "The Afterparty". De single "Over & Over" werd een enorme zomerhit, het album bevatte 2 meer singles: "Love & Pain" en "The Afterparty", die ook zeer grote hits waren in de Europese gebieden.

De producer Creative break als kunstenaar 2000 - 2008 Zelfs vóór en tijdens zijn internationale doorbraak als Captain Hollywood, had Tony altijd een passie voor muziekproductie en was hij een zeer succesvolle muziekproducent, die vele internationale sterren produceerde, zoals: Old Dirty Bastard (WutangClan), Crazy Bones (Bone, Thugs & Harmony), Nick Carter (Backstreet Boys), O-Town, B4 4, Primary Colorz, CC Catch, 3rd Wish, DJ Bobo, Haddaway, Turbo B en nog veel meer. Tony produceerde ook filmmuziek, bijvoorbeeld de filmmuziek voor de documentaire van Mohammed Ali, de filmmuziek voor de film "Dying Young" feat. Julia Roberts en alle achtergrondmuziek voor het tv-programma "Making the band". In 2000 besloot Tony na vele succesvolle jaren van touren en reizen

Captain Hollywood Project boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Captain Hollywood Project zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Captain Hollywood Project wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Captain Hollywood Project. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Captain Hollywood Project te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.