• Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: € 1.650,- excl. BTW
Volledige prijslijst

Billy Maluw boeken?

Billy Maluw boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Billy Maluw

Wilt u Billy Maluw direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Billy Maluw

Billy Maluw (geboren op 2 mei 1984) is een singer-songwriter en pianist uit Purmerend, Noord-Holland. Zijn muzikale stijl is folk, soul en pop. Billy groeide op in Purmerend. Toen hij 13 was begon hij piano te spelen.
Hij nam les bij Afke Borst aan de muziekschool Waterland. Na vier jaar werd hij toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij onder ander Marjes Benoist.

Na een studie klassieke muziek besloot Billy Maluw zich verder te ontwikkelen in de jazz.
Hij bezocht hiervoor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werkte daar met Juraj Stanik.

Carriere en muziek
Op het Conservatorium van Amsterdam kwam Billy in contact met verschillende muzikale stijlen. Deze ervaringen beïnvloeden zijn muziek tot vandaag.
Hij voelt zich thuis in vele muzikale omgevingen. In 2010 voerde hij het pianoconcert van Edvard Grieg uit en trad met een opera gezelschap op voor prins Willem van Oranje.

Bij zijn vele andere optredens heeft hij gespeeld in jazz cafés, tijdens muziekfestivals op stadspleinen etc. Zijn veelzijdigheid laat hij zien door het schrijven van de muziek voor de musicalproductie ‘Sarah’ die gaat over een meisje dat tijdens de tweede wereldoorlog opgroeit.

Billy Maluw heeft inmiddels zijn eigen school waar hij lesgeeft aan 40 studenten, zowel piano als zang. Hij werkt daarnaast free lance voor enkele muziekscholen in Amsterdam en heeft een stevige relatie met de Frank Sanders Academie, een prestigieuze opleiding voor muziekaal theater in Amsterdam. Voor de projecten van die opleiding componeert hij muziek en geeft hij leiding aan producties.
Zijn grootste passie is echter zingen. Billy zegt: ‘Zingen is voor mij de meest directe manier van communiceren met mijn publiek. Met zingen bereik ik mijn publiek direct, als persoon, bij piano spelen door mijn instrument. Zingen komt echt van binnenuit.’

Billy ontdekte al op jonge leeftijd dat hij kon zingen maar besteedde daar nooit veel aandacht aan. Tot hij begon zelf muziek te schrijven. Hij merkte dat zijn muziek emoties opriep bij zijn publiek en voelde dat zingen zijn roeping is.

De muziek van Billy Maluw zal altijd bron van inspiratie zijn, zich verder blijven ontwikkelen waarbij iedere song een hoofdstuk is en iedere tekst een nieuwe bladzijde.

Billy Maluw boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Billy Maluw zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Billy Maluw wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Billy Maluw. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Billy Maluw te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.