Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Beef boeken?

Beef boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Beef

Wilt u Beef direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Beef

Het bed is reggae, maar de lakens, kussens en klamboe zijn funk, ska, rock en dancehall. Zo omschrijft de Nederlandse band Beef zichzelf. Beef is een Eindhovense zesmans reggae-formatie, ontstaan naar aanleiding van het radio hoorspel The Chop Shop, waarvan de leden uit gerenommeerde bands als Gotcha!, City Pig Unit en Let's Quit afkomstig zijn. Vanaf de eerste optredens maakt Beef! een vliegende start. In 2002 breekt Beef bij het grote publiek door met hun optredens op grote festivals en hun hitsingles "Late Night Sessions" en "Memory fast forward".

Begin 2002 vertrok de zeskoppige band naar Londen om in de New Rising Studios de opvolger van“Flexodus”op te nemen. De verwachtingen waren hooggespannen. Terecht, want de opnames hebben plaatsgevonden onder de deskundige leiding van producer Bitty McLean ( UB40 / Sly & Robby). Michel Schoots (o.a.Urban Dance Squad en Kane) en Alan Branch (o.a.Adrian Sherwood) namen de mix van‘Beef’voor hun rekening. Ook van de partij is de speciaal uit Jamaica overgekomen blazerssectie “Matic Horns”, eerder al te horen op albums van UB40, Aswad, Gregory Isaacs, Dennis Brown, Finley Quaye en vele anderen.‘Beef’ is zeker geen standaard reggaeplaat, maar staat vol kop-en-staartliedjes die een zeer breed publiek zal aanspreken. De eerste single, ‘Late Night Sessions’, krijgt veel airplay op radio en tv. Later zullen de singles 'Memory Fast Forward' en de Full Force cover'Alice' volgen.

Na de release van'Flexodus' houdt BEEF! een ware muzikale kruistocht langs alle Nederlandse clubs en festivals (in 2001 ruim 80 optredens) waar het publiek getuige was van hun chemie en aanstekelijk enthousiasme. Niet voor niets zijn ze de publiekslieveling op festivals als Mundial, Lowlands, Metropolis, Noorderslag en Pinkpop. Met maximale bezieling weet BEEF! ska, dancehall, funk, rock en underground reggae tot een onweerstaanbare groove te mengen. Een groove die iedereen meekrijgt. BEEF! wordt al snel een begrip in het Nederlandse clubcircuit.

Ook is BEEF! regelmatig te zien op televisie. Zo is een spraakmakende sessie voor Paradiso Life en zijn ze te gast bij Barend en Van Dorp en bij Hanneke Groenteman in De Plantage. De zegetour eindigt met optredens in het kader van de @lter 8 Live-tour, samen met Zita Swoon & Rosemary’s Sons. Op de openingsavond van die tour zorgen ze zelfs voor een heuse stunt door dezelfde avond tevens het voorprogramma van UB40 te verzorgen in een uitverkocht Ahoy! Tussen de bedrijven door vliegt BEEF! ook nog eens naar Burkina Faso (West Afrika) voor een aantal concerten.

Beef boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Beef zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Beef wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Beef. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Beef te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.