Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Arwin Kluft boeken?

Arwin Kluft boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Arwin Kluft

Wilt u Arwin Kluft direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Arwin Kluft

Door zijn ouders en naaste familieleden kwam Arwin al vroeg met muziek in aanraking.

Vanaf zijn achtste kreeg hij pianoles en vervulde hij al figurantenrollen bij de plaatselijke vereniging. In de 'popband' op de middelbare school was Arwin toetsenist en zanger, maar ook drummer. Na de middelbare school volgden zanglessen en in 1986 behaalde hij zijn eerste succes met de eerste prijs op een provinciaal zangconcours waarna diverse uitnodigingen volgden als gastsolist.
 
In 1991 maakte hij kennis met grote Operaproducties en werkte hij o.a. mee aan de mega-uitvoering 'Aïda' in de 'sporthallen zuid' van Amsterdam.
 
Vanaf eind ’97 werd geheel Nederland zijn werkterrein en toerde Arwin voor het eerst met een professioneel gezelschap  door het land met de musical 'Oh, Johnny'.

TV bekendheid verwierf hij in 1998 tijdens het programma 'Una Voce Particolare' van de TROS waarin hij tot winnaar werd uitgeroepen. Vrijwel tegelijkertijd deed Arwin met succes auditie bij 'de Nederlands Opera' en werkte hij vervolgens in het operakoor mee aan diverse producties in het Muziektheater in Amsterdam.

In 2000 zong hij in de productie 'Broadway Melodies' o.a. samen met Joke de Kruijf.

Doordat Arwin inmiddels zowel opera, operette, musical als popballades én het levenslied beheerste contracteerde producent Frank Wentink hem en werd hij een aantal seizoenen vaste solist bij de wervelende DinnerShows in Studio 21 te Hilversum.
 
Ondertussen kroop hij in 2002 ook in de huid van 'Andrea Bocelli' tijdens het programma 'de Soundmix Show' van Henny Huisman. De RVU voorzag toen al een mooie carrière en zond een persoonlijke documentaire uit over het artiestenleven van Arwin.
 
In 2003 verwierf hij écht nationale bekendheid door zijn deelname aan het Nationaal Songfestival. Het krachtige cross-over nummer 'Turiddu' verraste het vooral op hem 'votende' publiek en het dolenthousiaste jurylid Corrie Brokken. In totaal werd hij beloond met een derde plaats. Uit dit succes vloeiden vele optredens voort in binnen en buitenland. Arwin werd bij diverse orkesten en koren uitgenodigd om tijdens hun concert of uitvoering op te treden.
Door het enthousiasme over Turiddu werd het plan geboren
om een Cd album op te nemen. In  2005 werd de productie maatschappij  'Sogno Music Company' opgericht en in de periode daarna werd in eigen beheer, in de prestigieuze ‘Galaxy Studios', het album 'Un Sogno per te' opgenomen.

In november 2005 had Arwin de grote eer om voor Hare Majesteit Koningin Beatrix op te treden. Dit zou niet het enige optreden voor iemand van het Koninklijk Huis zijn, want in mei 2007 zong hij tijdens de opening van de tentoonstelling 'Hoogspanning' in Wassenaar voor Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima en Zijn Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander. Na afloop lieten de prins en prinses weten enorm van Arwin zijn zang te hebben genoten. Prinses Máxima deed zelfs nog een aantal repertoire suggesties.

Dat zelfde jaar werd Arwin door Joop van den Ende theaterproducties benaderd om in de musical ‘Tarzan’ te gaan spelen. Tot 24 mei 2009 vertolkte hij daar afwisselend de rol van Korchak, Porter en Clayton.

Arwin Kluft boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Arwin Kluft zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Arwin Kluft wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Arwin Kluft. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Arwin Kluft te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.