Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Gestopt met zingen/optreden.
Volledige prijslijst

Arie Ribbens boeken?

Arie Ribbens boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Arie Ribbens

Wilt u Arie Ribbens direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Arie Ribbens

Geboren en getogen in het prachtige Brabantse land woont Arie Ribbens inmiddels met veel genoegen in het glooiende landschap net over de grens in Duitsland. Wellicht is dit voor u een tegenstelling maar het typeert 'de Bourgondiлr' Arie Ribbens. Hij voelt zich overal thuis en kan overal werken. Vanuit zijn geboorteplaats Eindhoven start zijn lange muzikale loopbaan. Aanvankelijk als slagwerker in diverse regionale stemmingsorkesten en daarna als leider van 'Het Kwartet Arie Ribbens', waarmee internationale furore gemaakt werd in Scandinaviл, Zuid Europa en Arabiл.

In 1980 volgde de bliksemstart van een imposante solocarriиre met de single 'Brabantse Nachten Zijn Lang'. De jarenlange routine in combinatie met talent, enthousiasme en vakmanschap vormde de garantie voor succesvolle optredens. Al snel kreeg hij zijn eerste bijnaam: 'Arie Ribbens Feestmixer'. Wie kon vermoeden dat het begrip mixer jaren later zo populair zou worden? 'n Detail.

Maar, thuishorend in een biografie, is de invitatie van Paul van Vliet om nog dezelfde avond zijn ziek geworden slagwerker te komen vervangen. Het typeert de grote muzikale veelzijdigheid van Arie. Met singles als 'Polonaise Hollandaise' en Polonaise Achteruit' sloeg hij opnieuw toe en bewees dat de combinatie van gezellige goede muziek en eenvoudige begrijpelijke teksten absoluut scoort. Door al deze successen kreeg Arie Ribbens als geen ander grip op de carnavalsmarkt, zowel qua singles als bij optredens. Het bezorgde hem zijn tweede bijnaam: 'Arie Ribbens…Godfather of the Polonaise'.Overal waar Arie verscheen kreeg feestend Nederland waar voor zijn geld!!

Met opvolgers als 'Reggae te gek he'/ 'Akketdoe'/ 'Cerveza Holanda' scoorde Arie in de zomermaanden. Hiermee bracht hij continuiteit aan in zijn prima gevulde agenda. Arie had zijn plaats in de top voorgoed veroverd. In december 1987 startte een perfecte samenwerking met Pierre Kartner als producer.

Het eerste product de single 'Maar Vanavond Gaan We Stappen' werd een enorm succes. De 'Polonaise'/ 'Liefde is leven'/ 'Bij Rio links af' ( de lambada). 'Ik ben verliefd op Hanja May Weggen'/ 'A la li la'/ 'Don't worry baby'/ 'Ja, ik heb een neus voor feesten'/ 'Drie dolle dagen', scoorden ook uitstekend.

Maart 1991: Arie Ribbens 'Getulpt' Uit handen van de voorzitter van de Winterflora Midden West-Friesland ontving Arie te Spanbroek de 'Arie Ribbens Sensation' Deze sublieme donkerpaars getinte tulp werd geteeld door de gebr. Lighthart uit 't Veld en bekroond tijdens de Winterflora. Arie Ribbens is een ware professioneel. Hij weet als geen ander dat keihard werken en 100 % correctheid in zijn vak een absolute noodzaak is. Hij beschikt over een zorgvuldig opgebouwd repertoire voor een breed publiek. Bovendien werkt hij met adequate bladmuziek voor elk denkbare orkestbezetting of desgewenst middels tape/MD.

Midden in een feestrepertoire scoort hij ook met Engelstalige muziek. Onlangs kon u dat nog zien op t.v. bij 'Laat De Leeuw' (Paul de Leeuw) en wel op 3 februari 1998, waar hij op verzoek van Paul live met het t.v. orkest 'New York, New York' ten gehore bracht. Dit was zo'n succes dat Paul Arie vroeg om voor de tweede keer terug te komen en wel twee dagen later op 5 februari 1998 om live te zingen, 'What A Wonderful World'

Dit was echter nog nooit voorgekomen in alle voorgaande uitzendingen dat een zanger tweemaal terugkomt in Pauls programma. Maar, we zijn er nog niet, want Paul vroeg Arie in dezelfde week nog twee keer terug. Dit kon Arie helaas niet doen, omdat hij optredens elders had staan en bij Arie geldt 'Afspraak is Afspraak'.

Ieder jaar maakt Arie een zomer-single en een carnavals single. In 1997 was dat voor de carnaval nog 'Laat Je Ketsjien, Ketsjien', en voor de zomer 'Maria Van De Pizzeria' (uno dos tres). In 1998 kwam Arie met 'De Ouderwetse Boerenblaaskapel' , waarmee hij een aantal t.v.-optredens tot een succes maakte. Arie die zelf helemaal gek is van voetbal, kwam in mei '98 uit met de cd single Bonjour Adieu, wij gaan voor een' Wat natuurlijk helemaal sloeg op het WK Voetbal in Frankrijk.

Ook met deze single heeft hij een aantal t.v. optredens gedaan. Op 15 januari 1999 kwam de nieuwe c.d. single uit. 'Zak eens naar beneden'. De verwachtingen volgens platenmaatschappij Telstar zijn weer hoog. Het eerste t.v. optreden was op dinsdag 19 januari '99 bij Veronica in het programma 'Vega's Nights'.

Daarna volgde het tweede optreden op t.v. en wel bij de NCRV Programma 'Jos Brink op een' op vrijfdag 5 februari '99.

Arie Ribbens komt in het jaar 2000 weer met een ijzersterk nummer en wel met 'Olie, olie, lekker in de olie' die op 29 januari 2000 is uit gekomen. Het eerste grote t.v. optreden met het nieuwe nummer lekker in de olie, was op zondag 13 februari 2000 bij de Postcode Loterij Show Live op TV 2 bij de TROS, een geweldige start dus.

Na enkel jaren van stilte als het gaat om nieuwe cd’s heeft Arie Ribbens weer een fantastische cd uitgebracht getiteld “Op m’n doedelzak”. Het nummer word nu al getipt als de Party hit van 2003. Geheel gekleed in doedelzakkenkledij geeft Arie een extra dimensie aan zijn nog altijd spetterende optreden.

Kortom…. de Koning van het feest heet nog steeds … Arie Ribbens

Arie Ribbens boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Arie Ribbens zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Arie Ribbens wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Arie Ribbens. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Arie Ribbens te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.