Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Ex-zangeres BZN / Jan & Anny
Volledige prijslijst

Anny Schilder boeken?

Anny Schilder boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Anny Schilder

Wilt u Anny Schilder direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Anny Schilder

In 1984 leek de loopbaan van Anny Schilder voorbij te zijn. Na acht jaar het gezicht te zijn geweest van de Volendamse succesgroep BZN vond Anny Schilder het wel goed. Anny Schilder wilde nog maar één ding: rust. Gelukkig voor al haar fans kroop ook bij haar het bloed waar het niet gaan kan.
Een jaar na haar beslissing besloot Anny Schilder terug te keren in de schijnwerpers, ditmaal als solo-artieste. Daarvoor had Anny Schilder al samen met het Kinderen voor Kinderen-Koor een Kerstsingle opgenomen, die de vijfde plek in de hitlijsten behaalde.

De daarop volgende eerste solo-CD - getiteld Here I Am - werd met enthousiasme ontvangen. De eerste single ´Adieu Cherry´ werd meteen al een grote Hit. Daarna scoorde Anny Schildereen nog grotere Hit met ´You´re My Hero´.

Naast de vele solo-optredens van Anny Schilder trad Anny ook met de Volendamse band Next One op voor volle zalen, zoals ze dat ook als zangeres van BZN altijd gedaan had.

Met die groep vierde Anny Shilder in de jaren tachtig immers gigantische successen. De eerste single met Anny Schilder, na hun Rock and Roll tijd, heette Mon Amour en schoot direct door naar de Top van de hitlijsten. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. In de jaren daarna nam het succes van Anny Schilder alleen maar toe. Het leverde niet alleen 10 gouden- en 10 platina platen op, maar ook onderscheidingen als De Gouden Harp en de Gouden Notenkraker. Ook als solo-artiest maakt Anny Schilder die faam waar. Zonder overigens haar ´roots´ te vergeten want naast nummers van haar solo-CD´s brengt Anny Schilder ook een aantal van haar hits uit de BZN periode.

In 1976 stapte Anny Schilder in de groep BZN. Hun eerste single ´Mon Amour´ met Anny Schilder bereikte de hoogste plaats in alle hitlijsten. Er werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht en werd beloond met goud.

Anny Schilder mag zichzelf ook de eerste zangeres noemen die op CD te beluisteren was. In 1984 besloot Anny Schilder om voorlopig even een punt achter haar carrière te zetten, ze wilde er even helemaal uit. Totdat de VARA het idee kreeg met Anny Schilder en het koor van ´kinderen voor kinderen´ een kerstplaat te maken. Bloed kruipt waar het niet gaan kan, Anny Schilder zei ja en november 1984 stond zij alweer in de studio het nummer ´Eeuwige Kerst´ te zingen. Deze plaat bereikte de 5e plaats in alle hitlijsten. Het was een begin van een stormachtige solo-carriëre.

In 1985 haalde Phonogram Anny Schilder over om een solo-LP te maken ´Here I Am´. Ook deze LP werd weer een groot succes. Na de drukte die zo´n project met zich meebrengt besloot Anny Schilderom met stille trom de showbizz even links te laten liggen. Haar dochtertje had haar harder nodig dan haar publiek vond zij.

In 1987 besloot Anny Schilder om samen met Jaap Buys, haar huidige manager de schouders eronder te zetten. Ze wilde weer voor 100% haar vak oppakken. En ging dan ook weer solo optreden. Ook wilde ze weer met een band werken. Dat werd de Volendamse groep ´Next One´. Dat werd zo'n succes dat ze de optredens moesten uitbreiden. Zo ontstond de ´Volendammer Avond´. Samen met Piet Veerman, George Baker en Next One zal zij ervoor zorgen dat dit een avond wordt om nooit te vergeten. Vele hits zullen deze avond te beluisteren zijn. Nummers die op haar lijf geschreven zijn die niemand kan evenaren. Zoals Blue Eyes, Chanson d´Amour, BZN medley, You are my Hero, High Noon, Er is 1 ding dat altijd blijft, Moeder, Working Girl, Angel of the Morning, Just an Illusion, Mon Amour. Want zingen, dat kan Anny Schilder !!!

Anny Schilder boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Anny Schilder zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Anny Schilder wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Anny Schilder. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Anny Schilder te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.