Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Gestopt, niet meer te boeken
Volledige prijslijst

Anneke Gronloh boeken?

Anneke Gronloh boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Anneke Gronloh

Wilt u Anneke Gronloh direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Anneke Gronloh

Zangeres Anneke Gronloh werd geboren op 7 juni 1942 in Tondano op Noord-Celebes en groeide op in Eindhoven waar zij in 1949 naar toe verhuisde.

Haar zangcarriere begint op de Mulo, waarop ook Peter Koelewijn zit. Stevig geworteld in haar achtergrond maakt zij haar eerste plaatje in het Maleis. In 1959 wint zij het Cabaret der Onbekenden met 'Ma He’s Making Eyes At Me', dat zij pas twee jaar later op de plaat zou zetten.

Vanaf dat moment wordt Anneke binnen 2 jaar de populairste zangeres van Nederland. Hysterische taferelen zijn haar deel. Met "Brandend zand, Paradiso, Soerabaja en Cimeroni scoort zij 4 nummer 1 hits op rij.
Een ongeëvenaard succes, dat zich afspeelt tussen 1962 en 1964. De komst van de Merseybeat breekt echter het succes genadeloos af. Ze scoort geen hits meer en trekt nog maar weinig publiciteit. Het zingen gaat voor haar echter gewoon door. Ze is van vele markten thuis, waarbij vooral haar feeling voor gospelmuziek en rhythm & blues genoemd moet worden.

Na haar glorieperiode (1960-1965) werkte zij nog bij de Snip & Snap-revue en deed zij met veel succes televisieshows in Duitsland.

Anneke Gronloh is een levende legende, de lieveling van het nostalgische publiek en blijft moeiteloos een van de meest gevraagde artiesten

Anneke Gronloh boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Anneke Gronloh zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Anneke Gronloh wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Anneke Gronloh. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Anneke Gronloh te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.