Twilight Entertainment

€€€ +31 (0)497 - 360718
Loonseweg 17 5527 AB Hapert NB NL
     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Ad Janssen boeken?

Ad Janssen boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Ad Janssen

Wilt u Ad Janssen direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Ad Janssen

Ad Janssen werd geboren op 27 mei 1957 in Hooge-Mierde in Noord Brabant. Ad groeide daar op als oudste van de zes kinderen van moeder Jeanne Abel en vader Wil Janssen. Al op jonge leeftijd wist Ad dat hij ‘iets met eten’ wilde en het verbaasde dan ook niemand dat hij na de lagere school voor het koksvak koos.

Na het behalen van diverse koksdiploma’s heeft Ad brede ervaring opgedaan in diverse toonaangevende restaurants in Nederland. In 1988 verwierf Ad de titel Meesterkok, de hoogst bereikbare graad in het koksvak. Kort daarvoor, in 1987, deed Ad zijn intrede in de keuken van Het Kasteel van Rhoon waar hij vanaf dat moment de scepter zwaaide als chef-kok.

Inmiddels is Ad eigenaar van heel wat horecagelegenheden: Het Kasteel van Rhoon, BIGGO restaurant, Kookstudio Het Oude Regthuys, Het Wapen van Rhoon en Orangerie De Rhoonse Grienden. De restaurants zijn stuk voor stuk gevestigd op unieke locaties en bij alle zaken staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ad’s motto is “gasten moeten zich altijd welkom voelen en culinair zowel verwend als verrast worden”.

Ad is een man met visie en een passie voor koken en communicatie. Als ondernemer pur sang is hij, naast zijn functie als chef-kok, zo’n 12 jaar eigenaar geweest van twee uitgeverijen waar onder andere de consumenten- en vaktijdschriften Club Cuisine, Annoncée Culinaire en De Kok werden uitgegeven. Bovendien was Ad in die jaren de drijvende kracht achter ‘t Gilde van Nederlandse Meesterkoks, zat hij in het bestuur van o.a. de Europese gemeenschap van koks ‘Eurotoques’, de ‘Nederlandse Club van Koks’, organiseerde hij in de loop der jaren heel wat vakbeurzen, waaronder de European Fine Food Fair en nam hij het voortouw om ‘de nieuwe Nederlandse keuken’ te zetten. Sinds twee jaar is Ad voorzitter van Chateaux et Residences Gastronomiques; een samenwerkingsverband van restaurants op toplocaties. Door menigeen bestempeld als workaholic, maar door Ad zelf omschreven als ‘mijn werk; mijn hobby, mijn passie en mijn leven’…

Toch is er tegenwoordig in Ad’s leven wel een ‘hobby’ bijgekomen; ruim twee jaar geleden leerde hij zijn vriendin Yvon van Haren kennen. Onlangs verhuisden Ad en Yvon van Ad’s Koetshuis naast Het Kasteel van Rhoon, naar een privé-woning in het centrum van Rhoon.

In 1997 maakte Ad zijn televisiedebuut in het middagprogramma Tearoom bij RTL4. Vanaf voorjaar 2000 was Meesterkok Ad Janssen bijna dagelijks te zien in het TROS televisieprogramma Lunch-TV, waar de presentatie en samenstelling van de kookitems in zijn handen waren. Met de keuken als onderdeel van het decor vormden Ad's kookkunsten en lunchgerechten een rode draad door het programma. Daarna volgden het 1000 Seconden en TROS Middag Magazine. Sinds november 2004 is Ad 3 keer per week te zien in TROS Tafel Twee en op woensdagmiddag in De Wereld van K3.

 

Ad Janssen boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Ad Janssen zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Ad Janssen wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Ad Janssen. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Ad Janssen te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.