Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Gestopt, niet meer te boeken
Volledige prijslijst

Acda en De Munnik boeken?

Acda en De Munnik boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Acda en De Munnik

Wilt u Acda en De Munnik direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Acda en De Munnik

Twee vrienden, die met humor en gezelligheid een Nederlandse wereldact vormen.

Een liedje schrijven konden ze al. Een plaat opnemen was ook niets nieuws voor ze. Maar toch hebben Thomas Acda en Paul de Munnik met hun album "Groeten Uit Maaiveld" een grote stap gezet in hun artistieke loopbaan. "We hebben steeds theaterprogramma's gemaakt met een plaat erbij. En nu gaan we het andersom doen."

Het verhaal van Acda en de Munnik is er een van louter hoogtepunten. Het tweetal ontmoette elkaar op de Kleinkunstacademie, waar ze al gauw besloten de koppen bij elkaar te steken en een vast theaterduo te vormen. Hun programma's waren echter anders van opzet dan die van 'gewone' cabaretiers: het verhaal werd niet voornamelijk gedragen door sketches, maar vooral de liedjes speelden een belangrijke rol in de shows. Sinds Neerlands Hoop in de jaren zeventig was er geen act die zo'n nauwe lijn trok tussen theater en popmuziek. Het duurde dan ook niet lang of Acda en de Munnik werden opgepikt door het grote publiek. Een gigantische hit met Niet Of Nooit Geweest in 1998 was het gevolg, waardoor de twee theatermakers plotseling ook buiten de theaters hoge ogen gooiden. Dat de liedjes uit de theatershows ook altijd los van de programma's op cd werden opgenomen kreeg ineens een andere betekenis: meer nog dan theatermakers werden Thomas en Paul ineens gezien als popsterren, met hoge noteringen in de hitparades en albumlijsten. Uiteindelijk werden er drie theaterprogramma's (met bijgaande albums) gemaakt, die gezamenlijk een drieluik vormden. In het voorjaar van 2002 bundelden Acda en de Munnik de drie shows in één afsluitend programma: Trilogie. Met daarbij de mededeling dat ze daarna iets heel anders wilden gaan doen...

De goede onderlinge sfeer tussen de muzikanten en het live-karakter van de opnamen maakte van Groeten Uit Maaiveld een frisse, positieve en voor Acda en de Munnik-begrippen zelfs stevige plaat. Thomas: "Tja, die stevigheid komt volgens mij vooral voort uit het feit dat al die andere platen zo rustig waren. Maar halverwege het opnemen van de vorige dacht ik toch wel van: nou, er mogen wel eens wat stevige rockers op. Dat is met Ren Lenny Ren en het titelnummer toch wel aardig gelukt, dacht ik." Daar slaat Thomas de spijker op z'n kop, want Ren Lenny Renis zo'n beetje de meest omslachtige rocksong die het duo ooit voortbracht. "Ik heb er zelf de muziek voor geschreven, wat ik niet zo vaak doe. Toen we het nummer gingen bouwen, werd het bombastischer dan ik in eerste instantie had gedacht, maar ik vond het wel te gek." Paul: "Het mooie aan Ren Lenny Ren is, dat Thomas 'm ook heeft opgenomen met alleen akoestische gitaar. En ook als kampvuurliedje blijft de impact precies hetzelfde, knap vind ik dat!

Acda en De Munnik boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Acda en De Munnik zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Acda en De Munnik wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Acda en De Munnik. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Acda en De Munnik te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.