Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Abel boeken?

Abel boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Abel

Wilt u Abel direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Abel

Abel is een Nederlandse groep uit Effen. In 1996 stichten Joris, Freek, Robert de groep Acting Crowd op, een coverband. Ze kennen elkaar van school en vormen deze coverband aangevuld met een drummer. In 1997 kiezen ze voor de naam Abel (naar de gelijknamige film) en gaan zich toeleggen op Nederlandstalige popmuziek).

De drummer stopt er mee en ze gaan op zoek naar vervanging. Die vinden ze bij Emiel Drost en een tweede gitarist Maarten van Damme. De eerste single '3 dagen zon' is maar een bescheiden hit, maar opvolger 'Onderweg' bezorgde de groep in 2000 wekenlang de nummer 1-positie. Er verschijnt een album 'De Stilte Voorbij' dat in de prijzen valt bij de TMF Awards. Samen met Coolio en UB40 staan ze op het podium dat jaar van The Night Of The Proms.

Daarna blijven de hits uit en in 2001 en 2002 is er een leegloop in de band. Enkel zanger Joris Rasenberg en nieuwe toetsenist Eric Smans blijven nog over. In 2002 vinden ze nieuwe leden bij Bas de Groot, Jasper van Hulten en Tim Eijmaal. Dat helaas wel zonder enig succes.


Groepsleden:
Bas de Groot - basgitaar
Erik Smans - toetsinstrumenten
Jasper van Hulten - drums
Joris Rasenberg - gitaar, zang
Tim Eijmaal - gitaar

Abel boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Abel zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Abel wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Abel. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Abel te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.